İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası seçimini 42 sonra ilk kez sol/sosyal demokrat adaylar kaybetti ve AK Parti’ye yakın olduğu söylenen gruba ilk tebrik Süleyman Soylu'dan geldi.
İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası seçimlerini 42 yıl sonra ilk kez sol/sosyal demokrat adaylar kaybetmesi ve AK Parti’ye yakın olduğu ifade edilen grubun kazanması üzerine ilk tebrik Süleyman Soylu’dan geldi. 1999 yılında İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası seçimlerini sağ ittifakın kazanması için gayret ettiklerini ancak seçimin kaybedildiğini hatırlatan Soylu “Köprünün altından çok sular aktı. Mustafa Keleş başkanlığındaki liste önemli bir başarıya imza attı” dedi ve yeni yönetimi tebrik etti.
İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası seçimlerini 42 yıl sonra ilk kez sol/sosyal demokrat adaylar kaybetti; AK Parti’ye yakın olduğu ifade edilen grup kazandı. Mustafa Keleş ve listesinin kazanmasının ardından salondan tekbir sesleri yükseldi.
Yeni başkan ve yönetimini tebrik eden ilk isimlerden biri Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu oldu.
Soylu yaptığı sosyal medya paylaşımında şöyle dedi: “1999 yılında il başkanlığı görevini yürüttüğüm dönemde, İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası seçimleri için sağ olarak bir ittifak oluşturmuş, büyük bir gayret ortaya koymuştuk; ancak kaybedilmişti. Aradan geçen yıllarda köprünün altından çok sular aktı. Bugün Sayın Mustafa Keleş başkanlığındaki liste önemli bir başarıya imza attı. Yeni yönetimi tebrik ediyor, görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.