İnternetteki çocuk müstehcenliği suçlarına darbe: 156 gözaltı

77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen “SİBERGÖZ-37” operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı.

Gündem 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Operasyonun görüntülerinden bir kare

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda en hassas oldukları konuların başında çocukları korumanın geldiğini, sanal devriyelerin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduğunu belirtti.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; aralarında İstanbul, Ankara, Adana, Trabzon, Adıyaman, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çanakkale ve Mersin’in bulunduğu 77 ilde düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin, CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu, çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdiklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konulduğunu aktaran Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Semed Ötünç’ün ele başlığını yaptığı çeteye ağır darbe

Öte yandan organize suç örgütlerine yönelik devam eden Mahzen operasyonlarının 36’ıncısında Semed Ötünç’ün elebaşlığını yaptığı çeteye ağır darbe vuruldu. Bursa merkezli olmak üzere İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale’de jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 42 kişi gözaltına alındı.

Yerlikaya, düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj suçlarını işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; mağdurları hileyle kandırıp, şiddet uygulayarak uyuşturucu madde vermek suretiyle bağımlı hale getirdiklerini, mağdurlara hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı (torbacılık), konsomatrislik ve fuhuş yaptırdıklarını, suç işlemek istemeyen mağdurlara şantaj, cebir ve şiddet yoluyla baskı yaptıklarını söyledi.

Operasyonlarda 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çok sayıda uyuşturucu madde ve dijital materyaller ele geçirildi.

FETÖ’ye 17 ilde operasyon, 36 gözaltı: Aralarında ‘güncel yapılanma’ üyeleri de varFETÖ’ye 17 ilde operasyon, 36 gözaltı: Aralarında ‘güncel yapılanma’ üyeleri de var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.