İş arkadaşını öldüren zabıta savunma yaptı: Beynim o şekilde komut verdi

Antalya'da yaşayan zabıta Erdal V. sekiz yıldır görev yaparken son 20 günde İsmail Kanmaz'la çalışmaya başladı. Ancak 27 Şubat'ta arkadaşını büfenin önünde otururken öldürdü. Savunmasında da 'beynim öyle komut verdi' dedi.

Gündem 10 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

İsmail Kanmaz Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Meydankavağı Mahallesi’nde 27 Şubat’ta bir büfenin önünde oturuyordu. Bu sırada 20 gündür beraber çalıştığı mesai arkadaşı Erdal V. yanına geldi, ikisi de zabıta görevlisiydi. Erdal V. bir anda bıçakla saldırdı ve İsmail Kanmaz’ı öldürdü. Olay anında cep telefonu kamerası da kayıttaydı ve polisler saldırganı burada yakaladı. Saldırgan ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Olayla ilgili dava görülmeye başlandı. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 34 yaşındaki saldırganla ölen İsmail Kanmaz’ın akrabaları ve avukatlar katıldı. Mahkemede savunma yapan Erdal V. 10 yıldır psikolojik tedavi gördüğünü anlattı. “Doktora ‘Her şey üzerime geliyor, her şeyi çift görüyorum’ diyerek rapor istedim. Ancak doktor ilaç yazarak beni gönderdi” dedi.

Erdal V. gerisini şöyle anlattı:

Doktorun ardından evine gidip üstünü değiştirdi ve mesai yerine doğru giderken İsmail Kanmaz’la karşılaştı, birbirine selam verdiler. Sonra öğlen yemeğinde ekmek kesmek için görev yaptıkları yerin arkasındaki markete bıçak almaya gitti, bulamadı, başka market aradı. Bulamayınca bir kasap dükkanına girdıve bıçak satın alarak zabıta aracına doğru yola çıktı. Abi dediği İsmail Kanmaz onu çağırınca yanına, büfeye gitti. Orada otururken İsmail Kanmaz ona ‘Ne yaptın hastanede deli’, ‘Ne dedi doktor’ gibi şeyler söyledi. Bundan birkaç gün önce de ıslık çalıp onu pislik diyerek çağırmıştı iddiasına göre. Erdal V. de ‘Benim adım Erdal, köpek mi çağırıyorsun’ dedi ama uzatmadı. Büfeye gidip sigara aldı, ama dışarı çıktığında İsmail Kanmaz’ın yüzünde aynı alaycı gülümseme vardı.

Bundan sonrasını şöyle sürdürdü Erdal V. : “Yüzündeki alay edici gülümsemeyi görünce beynim o şekilde komut verdi. O olay gerçekleşti. Kesinlikle öldürmek istemedim. Olay esnasında kendimde değildim.”

Mahkeme heyeti sanığın anlattıklarını dinledi ve sonra tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Zabıta oto yıkamacıdaki gizli bölmede 31 kaçak bulduZabıta oto yıkamacıdaki gizli bölmede 31 kaçak buldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.