‘İş insanı’ Moiz Mitrani iş insanlarını ‘ucuz kredi vaadiyle’ dolandırmaktan tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında “nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik” suçlamasıyla gözaltına alınan Moiz Mitrani tutuklandı. İş insanı olarak tanınan Mitrani'nin çok sayıda iş insanını dolandırdığı öğrenildi.

Gündem 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından “Nitelikli Dolandırıcılık ve Tefecilik” suçlamasıyla 20 Mart’ta gözaltına Moiz Mitrani tutuklandı. Moiz Mitrani ile birlikte 15 kişi tespit edilmiş, 14 kişi gözaltına alınmıştı. Mitrani ile birlikte olan 15’inci kişinin zaten cezaevinde olduğu öğrenildi.

İhtiyaç sahibi iş insanlarına ucuz kredi vaadi

Moiz Mitrani’nin liderliğini yaptığı ekibin kendilerini yurt dışı bağlantılı bankaların temsilcisi olarak tanıtıp kredi vaadinde bulunduğu, Mitrani’nin çok sayıda iş insanını bu yolla dolandırıldığı ortaya çıktı. 10Haber’in adliye kaynaklarından edindiği bilgiye göre Mitrani’nin dolandırdığı isimler arasında tanınmış şirket sahipleri de var.

2020’de otomobil dolandırıcılığı

Moiz Mitrani 2020’de de başka bir dolandırıcılık suçlamasıyla gündeme gelmişti.

Moiz Mitrani ve eşi Çiğdem Mitrani “Avantgarde Otomotiv” unvanıyla bir oto galerisi işletiyordu. Lüks bir araç satın almak isteyen Cesur Y. önceden tanıdığı Moiz Mitrani ile irtibata geçip yurtdışından ithal edilecek “Dodge” marka otomobil satın almak istediğini söyledi. Moiz Mitrani ile aracın 45 bin Euro bedelle satımı hususunda anlaştılar, kaporo bedeli olarak 9 bin 500 Euro para belirlendi.

Cesur Y. kapora bedelinin 7 bin 300 Euro tutarındaki kısmını Moiz’e elden öderken 2 bin 200 Euro tutarındaki kısmının Türk lirası karşılığı olan 13 bin 720 lirayı şirketin banka hesabına yatırdı. Anlaşmaya göre sonraki 40 – 50 gün içinde Moiz Mitrani aracı Cesur Y.’ye teslim edecekti, bunu yapmadı.

Parasını da geri alamayan mağdur, Moiz Mitrani ve eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Mitrani çifti hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaldığı villayı soymuştu

Moiz Mitrani yine 2020’de kiraladığı villanın kirasını ve aidatını ödemeyince ev sahibiyle mahkemelik oldu: Mitrani sahibi olduğu Kurtuluş Finans ve Danışmanlık Şirketi için Sarıyer’de bir villa kiralamıştı. Yürütülen incelemeden edinilen son dakika bilgisine göre Mitrani’nin ev sahibini 42 bin 800 lira zarara uğrattığı tespit edildi. Savcılık soruşturma sonunda Moiz Mitrani hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Mitrani’nin evdeki birçok eşyayı söktüğü ve çaldığı da tespit edildi.

Seçil Erzan'ın 'tefeci' dediği Süleyman Aslan: Hem param gitti hem rezil ettiSeçil Erzan’ın ‘tefeci’ dediği Süleyman Aslan: Hem param gitti hem rezil etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.