IŞİD’e son bir ayda 4. operasyon: En az 107 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da IŞİD silahlı terör örgütü ve örgütün çatışma bölgelerindeki mensuplarıyla iletişim halinde olduğu belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Bu son bir aydaki dördüncü operasyon. Bu operasyonlarda en az 107 kişi gözaltına alındı.

Gündem 3 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Son 1 ayda IŞİD terör örgütüne yönelik İstanbul, Ankara ve Konya’da üç geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyon dalgası 4 Mayıs’ı 5 Mayıs’a bağlayan gece İstanbul’da başladı. Operasyonda en az 74 şüpheli gözaltına alındı. 26 Mayıs’ta ise Ankara’da IŞİD’le bağlantılı tamamı yabancı uyruklu 20 kişi gözaltına alındı. Son olarak MİT ve Emniyet güçleri 28 Mayıs Pazar günü için eylem hazırlığında olduğu öğrenilen 6 kişiyi Konya’da gözaltına aldı. Yine son bir ayda İstanbul ve Ankara başta olmak üzere daha küçük çaplı operasyonlar da yapıldı.

IŞİD operasyonları sürüyor: Bir ayda yedi operasyon, 74 gözaltı

Son dönemde artan operasyonların, Türkiye’de yakalanan üst düzey IŞİD yöneticilerinin verdiği bilgiler ve deşifre olan ağlar üzerinde yürütülen istihbarat faaliyetleri üzerine yapıldığı biliniyor.

Ankara’da IŞİD operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı

Dün de İstanbul’da DEAŞ silahlı terör örgütü ve örgütün çatışma bölgelerindeki mensuplarıyla iletişim halinde olduğu belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Seçim günü saldırı planlayan IŞİD’lilere operasyon: İki kişi tutuklandı, dört kişi serbest kaldı

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütü ve örgütün çatışma bölgelerindeki mensuplarıyla iletişim halinde olan, bu kapsamda faaliyet yürüten şüpheliler olduğunu belirledi. Ekipler, tehdit oluşturabileceğini değerlendirdikleri şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Şüphelilerin kaldığı tespit edilen 12 farklı adrese, bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.