İstanbul Bebek’te tekne yandı

İstanbul Bebek'te sahile bağlı bir teknede çıkan yangın, İstanbul'un bu kalabalık bölgesinde pazar günü hayatı daha da zorlaştırdı. Yangın, karadan ve denizden müdahale ile söndürüldü ama trafik saatlerce aksadı.

Gündem 1 Haziran 2026

Bebek Sahili’nde 27 metre uzunluğundaki bir teknenin makine bölümünde bilinmeyen nedenle çıkan yangın bir yandan tekneyi kullanılmaz hale getirdi bir yandan da pazar günü İstanbul’un bu en kalabalık bölgesinde hayatı çok zorlaştırdı.

Kıyıya bağlı duran 27 metrelik teknede çıkan yan gün için hemen itfaiye çağrıldı ve önce karadan müdahale başladı. O arada Kıyı Emniyeti’nin denizden söndürme tekneleri de geldi ve yanan tekne hemen sahilden uzaklaştırılıp denizden müdahale başladı. Bir süre  sonra da yangın söndürüldü ama makine dairesinde çıkan yan gün yüzünden tekne ağır hasar aldı.

Bu yangın, Bebek-Rumelihisarı sahilinde zaten pazar günü yüzünden oluşan olağanüstü trafiği daha da içinden çıkılmaz hale getirdi. Bir yandan yangını seyretmek isteyenlerin oluşturduğu kalabalık, bir yandan yürümeyen trafik sahilde hayatı aksattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.