İstanbul’da toprak kayması: 96 kişi tahliye edildi

İstanbul Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasından etkilenen 24 binadaki 96 kişi tahliye edildi.

Gündem 20 Nisan 2024

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada dün saat 19:30 sıralarında Gaziosmanpaşa ilçesi Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak’taki alanda toprak kayması meydana geldiği belirtildi.

Açıklama şöyle: ”Toprak kaymasının yaşandığı alanda tahliye edilen bina sayısı 24’e yükselmiştir. Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78’i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir.”

‘Altı ay önce evlerde çatlamalar oluşmuştu’

Tahliye edilen evlerden birinin sahibi olan Yasin Duran durumu şöyle anlattı: “Evlerde çatlamalar oluştu, altı ay önce falan. Babamlar o durumu görünce ben evi boşaltmak zorunda kaldım. Bizimki de aşağıda kentsel dönüşüm yapılan yerin uç kısmında. İki hafta öncesinde falan evimizin aşağısındaki eski yıkılan evlerde heyelan oluştu. İçeride de bir kiracımız vardı. Ona ‘Bak heyelan oluştu. İçeride mağdur olacaksın, Allah korusun canınızdan alacaksınız’ dedik. Onlar da şu anda çıkardık, biz zaten daha öncesinden boşalttırdık. Bugün de durum ortada, çatlaklar oluştu. Bizim evin aşağısında zaten ufak bir heyelan oluşmuştu, şimdi de buraya kadar gelince de buradaki evleri boşalttılar.”

Daha sonra 16 ev daha boşaltıldı ve Vali Davut Gül alanın riskli olduğunu kentsel dönüşümün devam ettiğini söyledi. Üç evin hasar gördüğünü belirten Gül, 27 evin tedbir için boşaltıldığını ifade etti. “Önce 14 ev boşaltılmıştı şu an itibariyle 30 ev boşaltıldı. Bu evlerin normalde de boşaltılması lazımdı. Bunlar toplamda 114 kişiye denk geliyor. Şu an yaptığımız evlerde yaşayanların kiracı mı ev sahibi mi bunu çıkartmaya çalışıyoruz” diyen Gül bu bilgiler edinildikten sonra kiracı olanları kiraya ev sahibi olanları da evlere çıkartacaklarını söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.