İstanbul’da 40 milyonluk soygun: Hırsız özel şoför çıktı

İstanbul’da İranlı bir iş kadınına ait eve giren hırsızlar içinde yaklaşık 40 milyon liralık ziynet eşyası ve para bulunan kasayı çaldı. Polis biri kadın yedi şüpheliyi gözaltına aldı. Hırsızlardan birinin kadının özel şoförü olduğu ortaya çıktı.

Gündem 26 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

40 milyon liralık soygun 2 Kasım Perşembe günü İstanbul Kağıthane’de yaşandı. Hırsızlar İranlı iş kadını N.G’nin Seyrantepe’deki evinin önüne beyaz bir ticari araçla geldi. Araçtan inen dört kişi eve girdi, buldukları kasayı aldı ve geldikleri araca binip uzaklaştı.

İş kadının polise haber vermesiyle olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mağdur kadın ifadesinde kasanın içinde yaklaşık 500 bin lira değerinde ziynet eşyası, 1 milyon dolar ve 130 bin euro nakit para, cep telefonları ve bir dizüstü bilgisayar olduğunu söyledi. İş kadını N.G yaklaşık 40 milyon liralık zararı olduğunu belirtti.

Polis yaptığı çalışmada hırsızların güvenlik kameraları tarafından görüntülendiğini belirledi. Görüntülerde şüphelilerin bina kapısını açarak apartmana girdiği, evde buldukları kasayı taşıyarak götürdükleri anlar yer aldı. Polis görüntüleri inceleyerek şüphelilerin kullandığı otomobilin plakasını tespit etti.

Motosikletli hırsızların kuyumcu soygunu kameradaMotosikletli hırsızların kuyumcu soygunu kamerada

Biri kadın yedi şüpheli yakalandı

Polis şüphelileri yakalamak için operasyonları sürdürürken evden çalınan kasa boş olarak Eyüpsultan Pirinçci köyünde boş bir araziye atılmış halde bulundu. Önce kimlikleri tespit edilen şüphelilerden 27 yaşındaki Fevzettin S., 25 yaşındaki Abdurrezzak U., 42 yaşındaki Yasin K. gözaltına alındı. Gaziosmanpaşa’da bir otele yapılan ikinci operasyonda ise 24 yaşındaki Mustafa U., 20 yaşındaki Muhammet Talha M., 27 yaşındaki Ramazan B.K. ve 21 yaşındaki Aybüke İ. gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 127 bin dolar, 5 bin euro, 6 bin 200 lira ile ziynet eşyaları ele geçirildi.

Özel şoförü de şüpheliler arasında

Hırsızlık Büro Amirliği soruşturmada şüphelilerden Fevzettin S.’nin evi soyulan kadının özel şoförü olduğunu belirledi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi, şüphelilerden Fevzettin S., Abdurrezzak U., Yasin K. ve daha önce 37 suç kaydı bulunan Mustafa U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soygunda kullanılan araca ise elkondu, araç emniyet otoparkına çekildi.

Kızlar çetesi 15 eve girip iki milyonluk hırsızlık yapmışKızlar çetesi 15 eve girip iki milyonluk hırsızlık yapmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.