İstanbul’da silahların konuşmadığı tek bir gün yok: Trafikte duran otomobile saldırı

İstanbul'da silahlı çatışmalar da saldırılar son bulmuyor. Dün Ümraniye'de bir otomobile kırmızı ışık yandığı sırada yaklaşan bir başka araçtan ateş açıldı. Saldırıda biri ağır iki kişi yaralandı.

Gündem 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul Ümraniye’de dün gece saatlerinde Yukarı Dudullu Mahallesi Necip Fazıl Bulvarı’nda iki araç seyir halindeydi. Bunlardan Çekmeköy istikametine ilerleyen otomobil kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada otomobilin yanına diğer araç yaklaştı ve arabadan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Saldırıda biri ağır iki kişi yararlanırken olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemleri alırken yaralılar sağlık ekipleri tarafından ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalarda çevrede çok sayıda kovan ve uzun namlulu silaha ait olduğu sanılan bir parça bulundu. Saldırı sırasında seken mermilerin çevrede park halindeki araçlara da isabet ettiği belirlendi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Nusret’e silahlı saldırı

İstanbul’da hemen her gün bıçaklama ya da silahlı saldırı olayı yaşanıyor. Geçen gün Etiler’de Nusret Gökçe’nin et restoranına sabaha karşı motosikletle gelen iki saldırgan silahlı saldırı düzenlemişti. Nusret Gökçe’nin mekanına yapılan saldırının arkasında Daltonlar adlı organize suç örgütü lideri Barış Boyun’un olduğu ortaya çıkmıştı.

İşe giderken vurulmuştu

Güngören Gençosman Mahallesinde de 20 Şubat Salı günü saat 08.30 sıralarında Sedat Elalmış sabah işine gitmek için evden çıkmış, üst sokakta onu bekleyen iki kişi Elalmış’ı görür görmez silahla ateş etmeye başlamıştı. Silahlı saldırıdan sonra evine doğru kaçmaya çalışan genç silahtan çıkan kurşunların hedefi olmuş ve ölmüştü.

Yine Arnavutköy’ün Hadımköy Mahallesi’nde 10 Mart’ta Yeniden Refah Partisi’nin seçim aracına ateş açılmış, neyse ki ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Nusret’e silahlı saldırıdan Daltonlar çetesi çıktıNusret’e silahlı saldırıdan Daltonlar çetesi çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.