İstanbul’un ortasında oldu: Düğün salonuna patlayıcı attılar

İstanbul'un sokaklarından gelen saldırı haberleri durmuyor. Motosikletli saldırganlar bu sefer bir düğün salonuna patlayıcı attı ve sonra çevreye ateş açtı. Şans eseri düğün salonunun o katı boştu. Üst kattaki çiftin en mutlu günü ise korkuyla bitti.

Gündem 16 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

İstanbul’da silahlı saldırı haberi gelmeyen gün neredeyse yok artık. Son yıllarda artan çete operasyonları da sokaklarda silahların patlamasına engel olamıyor. Geçen haftalarda Bahçelievler’de aynı gece yapılan iki silahlı saldırının bağlantılı olduğu tespit edilmişti. Bu saldırıların altından çete savaşları çıkmış, 11 kişi tutuklanmıştı.

Bu saldırılara bir yenisi eklendi. Bu kez hedef bir düğün salonu oldu. Eyüpsultan’ın Topçular Mahallesi’nde motosikletle gelen saldırganlar buradaki düğün salonuna patlayıcı madde atıp çevreye ateş açtıktan sonra hızla kaçtı.

Şans eseri saldırıda kimse yaralanmadı. Çünkü düğün salonu iki katlıydı ve patlayıcı alt kata atılmıştı. Evlenen çiftin düğünü üst kattaydı.

Sıradan bir düğün gecesinde, sevdikleriyle kutlama yapan insanlar bir anda hayatları için korkuyla kaçışmaya başladılar.

Polis geldi ve geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Terörle Mücadele Şube ekipleri ve bomba uzmanları, patlayıcı maddenin türü hakkında inceleme yaparken, saldırganları yakalamak için kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.