İşte uzman çavuşu intihara götüren mobbingin ses kaydı: 6 ay daha buradayız, kafanı gözünü kırarım

Şırnak’ta 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Gök hayatına son verdi. Gök geride bıraktığı mektupta mobbing ve baskı gördüğünü anlatmıştı. 10Haber intiharından bir gün önce üstlerinin Gök'e küfür ve hakaret ettiği ses kaydına ulaştı.

Gündem 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Güneyçam Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Gök 16 Aralık 2023 tarihinde saat 19.58 sıralarında hizmet binasındaki yatakhanede kendisine ait tabancayla ateş ederek yaşamına son verdi.

Ökkeş Gök arkasında intiharının nedenini ve kışlada yaşadıklarını anlatan bir mektupta bıraktı. 

Gök mektubunda “Şırnak’ta 2020 yılından beri çalışmaktayım. Geldiğim günden beri sürekli baskı ve insan vücuduna aykırı çalışmalara maruz kalıyorum. Karşı çıktığımız zaman tehdit ve daha ileri sorunlar ortaya çıkıyor. Artık tahammül edemiyorum. Sürekli üstlerimden doğrudan veya dolaylı tehdit yaşamaktan bıktım. Tüm birikimlerimi anneme bırakıyorum. Özür dilerim. Yaşamayı beceremedim” diyerek görevde olduğu süre içerisinde üstlerinden baskı gördüğünü anlatıyordu. 

Nöbet üç saat ama Ökkeş dokuz saat nöbet tutmuş

Gök’ün mektubu bir yana, 10Haber’in ulaştığı 15 Aralık tarihli disiplin soruşturması tutanağında Gök yaşadıklarını “Ben 2020 yılı itibari ile görev yapmaktayım. 13 Aralık saat 20.00 ile 14 Aralık saat 08.00 arasında nöbetteydim. 14 Aralık sabah 05.14 saatlerinde sırasında nöbetçi astsubay Ali A. nöbet kulelerini gezerken benim görevli olduğum kuleye geldi. Uyuduğumuzu, hakkımızda tutanak tutacağını söyleyerek gitti. Ben uyumuyordum. Suçlamayı kabul etmiyorum. Yönetmelikte nöbet süresinin 3 saati geçmeyeceği belirtilmesine rağmen ben gece boyunca yaklaşık 9 saat aralıksız nöbet tuttum. Bu nedenle kuleye tuttuğu ışığı fark etmemiş olabilirim” diye anlattı. 

Ali A. ve Ökkeş Gök arasındaki tartışma burada bitmedi. 

Nöbet bittikten sonra odasına giden Ökkeş Gök’ün yanına gelen Ali A. “Siz neden uyudunuz?” diye sordu. Ökkeş Gök yeniden uyumadım deyince Ali A. “Senin a… koyarım. Altı ay daha buradayız. Kafanı gözünü kırarım” diye tehdit etti. 

10Haber ses kaydına ulaştı: Küfür, hakaret ve tehdit

Tehdit ve hakaretlerin yaşandığı konuşmalar Ökkeş Gök tarafından ses kaydına da alınmıştı. 10Haber’in ulaştığı ses kaydında Ali A.’nın Ökkeş Gök’e küfür ve hakaret ettiği duyuluyor. 

Bu olayın gecesinde 16 Aralık’ta, 25 yaşındaki Ökkeş Gök kışlada yattığı yatakta beylik tabancasıyla intihar etti. 

Gök yaşadığı baskı, duyduğu tehdit ve hakaretleri artık kaldıramadığını yazdı arkada bıraktığı mektupta.   

İlk olarak Uzmanlar Federasyonu’nun ortaya çıkardığı olay hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Jandarma Genel Komutanlığı da müfettiş görevlendirdi.

Ökkeş Gök’ün ailesi: Kimse bizi arayıp başsağlığı dilemedi

Gök’ün ailesi çocuklarının ölümüne baskı ve mobbingle neden olan kişiler hakkında gereğinin yapılması için hukuk mücadelesi başlattı. Ellerindeki görüntü ve belgeleri savcılığa teslim ettiler. 

10Haber’e konuşan Ökkeş Gök’ün abisi Mustafa Gök “Kardeşimin ölümünün ardından kimse bizi aramadı. Komutanları ya da vali kimse başınız sağ olsun bile demedi” diyor. 

Eylemdeki işçilere vali emriyle jandarmalı, coplu müdahaleEylemdeki işçilere vali emriyle jandarmalı, coplu müdahale

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.