İzmir’deki vurgundan tutuklanan generalin ifadesi: Ben de mağdurum

Yüksek kar vaadiyle binlerce insanı dolandıran Ocakcı Holding operasyonunda tutuklanan emekli Tuğgeneral Rifat Alkan "Ben de mağdurum" dedi.

Gündem 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İzmir 5,1 milyar liralık vurguna kilitlendi. Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakcı yüzde 17 kâr vaadiyle binlerce kişiden 5,1 milyar lira toplayarak adeta bir servet elde etmiş, sonra bir anda ortadan kaybolup şirket tabelaları da indirilince dolandırıldığını anlayan mağdurlar hemen polise gitmişti.

Soruşturma başladı ve Ocakçı Holding’e ait şirketlere baskın düzenlendi. Yurtdışına kaçma hazırlığı yapan Sedat Ocakçı ile eşi Seçilay Ocakcı Adana’da saklandıkları evde yakalandı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin satışını yaptıkları token ile kripto piyasalarında para kazandırmayı vaat ettiği, dron fabrikası kurarak kâr sözü verdiği öğrenildi. Şüphelilerin 3 bin 100 kişiden yaklaşık 5 milyar 123 milyon TL para topladığı iddia edildi.

Sedat Ocakçı’nın 2019’da TSK’dan ihraç edilen bir üsteğmen olduğu belirlendi. Şirketin genel müdür yardımcısı emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan da FETÖ soruşturması nedeniyle ordudan ihraç edilmişti.

Vekâleten Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Narlıdere İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan’ın YAŞ kararı ile 2022’de emekli edildiği öğrenildi. Alkan’ın Narlıdere İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı olarak görev yaparken Sedat Ocakcı’nın da aynı yerde üsteğmen olarak görev yaptığı tespit edildi. Ocakçı’nın 2017 yılında Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında önce açığa alındığı, iki yıl sonra da ihraç edildiği belirtildi. Alkan’ın da emekli olduktan sonra holdinge bağlı şirketlerden Metayıldız’ın genel müdür yardımcılığını üstlendiği kaydedildi.

Tutuklanan emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan’ın ifadesi de ortaya çıktı. Alkan ifadesinde “Narlıdere İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı olarak görev yaparken Sedat Ocakcı emrimde çalışıyordu. Oradan tanıyorum” dedi.

‘4 milyon liramı vermedi’

Kendisinin de mağdur olduğunu söyleyen Alkan, Ocakçı ile olan ilk iş görüşmesini bir otelde yaptıklarını anlattı, “Otelin bir katını komple kiralamışlardı. Burada görüşme yaptık. Çalışmaya başladıktan sonra ben de sisteme dahil oldum. İlk olarak 1 milyon 800 bin lira parayla girdim. Diğer vatandaşlara yüzde 17 verirken bana yüzde 20 kâr verdi. Buna daha sonra düzenli olarak emekli aylığımı ve şirket maaşımı ekledim ve param en son kâr payımla birlikte 2023 Kasım ayında dört milyon lirayı buldu. Sistemden ben de paramı alamadım. Mağdurum. Şikayetçiyim” dedi. Alkan Metayıldız’ın Genel Müdür Yardımcısı olduğunu da bilmediğini iddia etti.

‘Yatırımcılara tanıtım yapıyordum’

Şirkete gelen yatırımcılara tanıtım yaptığını belirten Alkan “Şirkete gelen yatırımcılara savunma sanayi, insansız kara aracı, VTAL insansız hava aracı, dron ve yapay zeka konularında bilgi aktarıyordum. Ocakcı Holding’in Ankara’daki ofisinin sorumlusu B.Y.’nin yanına Sedat Ocakcı ile birlikte gitmiştik. Sedat Ocakcı yanlarından beni uzaklaştırarak B.Y. ile toplantı yapardı. Baş başa görüşürlerdi. Ne konuştuklarını hiç bilmezdim” dedi.

Emekli olduktan sonra emlakçılık yapmış

Sedat Ocakcı’nın TSK’dan ihraç edildikten sonra bir emlakçının yanında çalıştığını söyleyen Alkan “Sedat Ocakcı emlakçının yanında çalıştı ancak başarılı olamadı. Daha sonra borsa ve yazılım üzerine şirket kurup bu işe girdi” dedi. Paralarını yüksek kâr vaadiyle sisteme yatıran vatandaşlara parayı nasıl kazandıkları konusunda yaptığı açıklamadan da bahseden Alkan “Vatandaşların hiçbir şey satmadığımız şeklindeki iddialarını kabul etmiyorum. Ürettiğimiz bir dronu satmıştık” dedi.

Sedat Ocakcı’nın kendisine 15 Ocak’ta ‘sana artık ihtiyacımız yok’ dediğini söyleyen Alkan “Şirketten ayrılabileceğimi söyledi. Ancak ilk başta resmi işlem yapılmadı. 15 Ocak’tan sonra Sedat Ocakcı ile irtibat kurmadım. 25 Ocak’ta Mersin’e gittim. 31 Ocak 2024’te resmi olarak işten çıkışım yapıldı” dedi.

5 milyar liralık Ocakçı Holding vurgununda 27 tutuklama5 milyar liralık Ocakçı Holding vurgununda 27 tutuklama

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.