İzmir’de iki kişinin öldüğü elektrik faciası: Dokuz kişi adli kontrolle serbest

İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılmasıyla ilgili gözaltına alınan ve aralarında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın da olduğu dokuz kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gündem 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İzmir’in kalbinde, Alsancak vapur iskelesinin hemen karşısında yer alan Enver Dündar Başar Sokak’ta yaşananlar üç gündür Türkiye gündeminin ilk sırasında. Trafodan gelen elektrik kabloları toprağın yeterince derininden geçmiyor, yüzeye çok yakın bir noktada duruyordu. İnsanlar aylardır elektrik kaçağı olduğuna dair ihbarlar yapıyor, ancak hiçbir şekilde önlem alınmıyordu.

Mahalle sakinlerinin “göz göre göre” dediği, Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmak için yardıma koşan arkadaşı İnanç Öktemay’ın ölümünün perde arkasında anlaşılan o ki kimsenin sorumluluğunu almak istemediği büyük bir ihmal vardı.

Gdz Elektrik son açıklamasında genel olarak belediyeyi suçlamış, bilgi verilmeden, onay alınmadan yağmur suyu ızgaraları yapıldığını, bunun şebekeye zarar verdiğini ileri sürmüştü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de ilk raporunu paylaştı ve elektrik şirketini suçladı.

Bölgede kendilerinin yürüttüğü ve elektrik hattında oluşabilecek kaçakla ilişkilendirilebilecek herhangi bir altyapı çalışmasından bahsedilemeyeceğini savundu, vatandaşların Ocak 2024’ten bu yana iki defa arıza kaydı açtırdığını kaydetti.

Olayla ilgili geçtiğimiz hafta 35 kişi gözaltına alındı, 14’ü ise tutuklandı. Daha sonra ise soruşturma genişletildi.

İki gün önce aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı su ve kanalizasyon idaresi İZSU’nun eski ve yeni genel müdürleri ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü’nün de bulunduğu 11 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan dokuz kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme aralarında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın da olduğu dokuz kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.