İzmir’den sonra İstanbul’da da taksici cinayeti: Bıçaklayıp yola attılar

İstanbul'da bir taksici beş yerinden bıçaklanıp yol kenarına atıldı. Taksicinin Yaşar Yanıkyürek olduğu tespit edildi ve arkadaşları taksicilerin güvensiz çalışma koşullarına isyan etti.

Gündem 18 Nisan 2024
Öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek.

Sarıyer’de Tarabya Mahallesi Pamuk Sokak’ta beş yerinden bıçaklanan bir kişinin cansız bedeni otomobilden sokağa atıldı. Vatandaşlar bunu görüp polise haber verdi. Polis ve sağlık ekipleri ölen kişinin Yaşar Yanıkyürek olduğunu saptadı. Yanıkyürek taksiciydi ve iş arkadaşı İlyas Uzun taksicilerin ‘kaderine’ isyan etti.

Cinayetin Tarabya’da işlendiğini öğrendiklerini anlatan İlyas Uzun yabancı uyruklu iki kişinin para istediğini, taksicinin direndiğini bu yüzden öldürüldüğünü söyledi. “Daha sonra kendisini caddeye atıyorlar, arabayı da alıp kaçıyorlar. Bildiğimiz bu şu anda. Bıçakla öldürdüler. Gasp amaçlı biniyorlar. Saldırganlar yakalanmış. Şunu söylemek istiyorum; güvenliğimiz yok klasik sözler gibi, el kaldıranı alıyoruz. Güvenlik konusunda kime müracaat edelim, kime bir şeyler söyleyelim? Allah var yukarıda, herkesin çocukları var. Sabah işe gittiğimiz zaman gece evimize dönebilelim artık arkadaşlar. Taksicilerin kaderi bu olmasın yani. Bizim talebimiz taksilerimizi daha güvenli hale nasıl getirebiliriz” diyen İlyas Uzun bir an önce güvenliğin sağlanması gerektiğini, ölmek istemediklerini vurguladı.

Öldürülen taksicinin meslektaşı Tuncay Tek de “Cebimizde birkaç yevmiye birikiyor, patronları da göremiyoruz. Tabii biz paraları ayrı ayrı tutuyoruz, bazen bozuk olmuyor, diğer işin parasından para üstü çıkartıyoruz. O anda da yolcu gördüyse toplu parayı, ona hamle ediyor. Yakın zamanda üç mermi ile öldürülmüş bir arkadaşımız var. Vatandaşı alıp evine bırakırken arkadan üç mermi sıkıyor. Bu güzelliklere, iyiliklere karşı bunlarla mı karşılaşacağız? Parası olan da olmayan da biniyor arabalarımıza. Kesinlikle kimseyi yolda bırakmıyoruz. Şu karşılaştığımız olaylar bizi çok yıpratıyor” dedi. Bu duruma çare beklediklerini söyleyen Tuncay Tek’in ardından yine taksici olan Taner Kiziroğlu konuştu.

Öldürülen arkadaşlarının bu zamana kadar kimseye zararı olmadığını söyleyen Taner Kiziroğlu “Kimseye yanlış yapmadı. Çok dürüst çalışan bir adamdı, yazık oldu yani. Artık bir an önce bunlara çare bulmaları lazım. Ben de 23 yıllık taksiciyim, herkesin çoluğu çocuğu var, adamın torunları vardı, yazık günah yani. Artık güvenlikli bir şekilde olsun da kabin mi oluyor, ne olursa olsun” diye konuştu. Öldürülen taksicinin iş arkadaşlarından Murat Yavuz “Onun yerinde ben çalışıyordum. Aynı arabada 15 sene çalıştım. Ben geceye geçtim onu gündüze aldılar. Bir ay oldu daha, kısmet. Çok üzgünüz, çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Devletin artık bu taksici cinayetlerine bir el atması lazım. Kabin konması lazımsa konsun. Bir şeyler yapılması lazım artık” diye konuştu.

Taksiciyi öldürenin yabancı uyruklu Y.B.G. olduğu saptandı ve araçla olay yerinden uzaklaşan saldırgan polis ekipleri tarafından Maslak Mahallesi, Büyükdere Caddesi’nde yakalandı. Takside yapılan aramada Yanıkyürek’in öldürüldüğü kesici alet de bulundu. Polis ekiplerinin gözaltına aldığı Y.B.G. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Y.B.G.’nin emniyette işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İzmir’de de taksici öldürülmüştü

İzmir’de de 1 Şubat’ta saat 03.30 sıralarında Gaziemir ilçesinde maskeli ve kapüşonlu 19 yaşındaki Delil Aysal evli ve iki çocuk babası 44 yaşındaki Oğuz Erge’nin kullandığı taksiye binmişti. Bir süre taksiyi çeşitli adreslerde dolaştıran Aysal ineceğini söyleyip cebinden para alır gibi yaparak yanındaki tabancayı çıkarmış, ateş edip taksici Erge’yi yaralamıştı. Ardından taksiyi ve şoförün cebini karıştıran Aysal, Erge’nin kulaklık ve cep telefonunu gasbedip kaçmıştı.

Delil Aysal daha sonra yakalanmış ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bir kadın cinayeti daha: Eşini 25 yerinden bıçakladı, oğlunu arayıp 'Anneni öldürdüm' dediBir kadın cinayeti daha: Eşini 25 yerinden bıçakladı, oğlunu arayıp ‘Anneni öldürdüm’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.