İzmir’deki yangınlarda altı kişi tutuklandı

İzmir'in Karşıyaka, Tire, Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin gözaltına alınan 10 şüpheliden altısı tutuklandı.

Gündem 20 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İzmir’in Karşıyaka Yamanlar Dağı, Tire, Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde orman yangınları çıkmış, yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmalar kapsamda Tire ilçesinde üç, Ödemiş ilçesinde iki, Bayındır ilçesinde dört kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda mangal ateşi nedeniyle çıkan yangında ise bir kişi polis ekiplerince yakalandı.

Jandarmadaki ifadelerinin ardından dokuz şüpheli adliyeye sevk edildi. Tire’deki yangınla alakalı semaver yakan üç kişi tutuklanırken Bayındır’daki yangınla ilgili dört şüpheliden ikisi tutuklandı, biri adli kontrolle salındı, diğer şüpheli de ifadesinin ardından serbest kaldı.

Ödemiş’te gözaltına alınan iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda mangal ateşi nedeniyle çıkan orman yangınıyla ilgili de polis ekiplerince gözaltına alınan bir kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangını: 'Adeta üç günlük seferberlik ilan ettik'Türkiye’nin dört bir yanında orman yangını: ‘Adeta üç günlük seferberlik ilan ettik’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.