KADES’ten yardıma çağırdığı polisi kendi silahıyla vurdu

İzmir'de 'KADES' uygulamasından yardım isteyen dört çocuk annesi B.K. evine gelen polislerle emniyete götürülerek ifade verdi. Şikayetçi olmadığı öğrenilen B.K. kendisini evine bırakan polisi kendi silahıyla yaraladı.

Gündem 1 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İlk eşinden dört çocuğu olan ve ikinci evliliğinde şiddetli geçimsizlik yaşadığı öğrenilen B.K. eşinden ayrılmak için boşanma davası açmıştı. İki gün sonra boşanma duruşmasına çıkacak olan B.K. eşinin Uzundere Mahallesi 6002 sokak TOKİ Konutlarındaki evine geldiğini söyleyerek çarşamba günü ‘KADES’ uygulamasından yardım istedi. Kısa sürede eve gelen polis B.K.’yı alarak Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Büro Amirliği’ne götürdü. İfadesi alınan B.K. eşinden şikayetçi olmadı.

Ulaşım için yardım istedi

B.K. emniyetteki işlemlerin ardından eve gidebilmek için polisten yardım istedi. Polis otosuna bindirilen B.K. oturduğu adrese götürüldü. İddiaya göre B.K. araçtan inince  kendisini bırakan polisten apartmanı kontrol etmesini istedi. Polis memuru S.A. eşlik ederek B.K.’yı apartmanın birinci katındaki dairesine kadar götürdü.

Ancak B.K. kapı girişinde henüz belirlenemeyen bir nedenle polis memuru S.A. ile tartıştı ve polisin beylik tabancasını kaparak ateş etti ve S.A.’yı belinden vurdu. Yaralanan polis memuru olay yerinden kaçmaya çalışırken B.K. evine girdi.

‘Polis vuruldu’ ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru S.A.’yı (50) yaralı halde buldu. Belinden vurulduğu belirlenen S.A. ilk müdahalenin ardından ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. S.A.’nın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.
Yapılan araştırmada saldırıyı yapanın kısa süre önce KADES uygulamasından yardım isteyen B.K. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan B.K., Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Sosyal medyadan ‘polisi vurdum’ paylaşımı

Polis memuru S.A.’yı vurduktan sonra evine giren B.K.’nın sosyal medyadan yaptığı paylaşım da ortaya çıktı. B.K.’nın paylaşımında polis memurunun kendisine saldırdığını ve onu bu nedenle vurduğunu itiraf ettiği sözleri yer aldı. Ayrıca B.K.’nın paylaşımlarında ilk seferde emniyete götürülürken ve ifade verirken polis memurlarını çektiği ve bu görüntüleri yayımladığı görüldü. B.K. açıklamalarında bir süredir antidepresan ilaçları kullandığını da yazdı.

Başlatılan soruşturmada evli ve iki çocuk babası polis memuru S.A.’nın tedavisinin ardından ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Şehit polise son görevŞehit polise son görev

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.