Kadın banka soyguncusu erkek çıktı

İstanbul'da bir bankayı soyan kadını yakalamak için harekete geçen polis ekipleri, şüphelinin erkek olduğunu tespit etti. Kıyafetlerini değiştirince yakalanmayacağını zanneden hırsız, mahallesinde gözaltına alındı.

Gündem 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Bahçelievler’de özel bir banka dün öğle saatlerinde bir kadın müşteri girdi. Ancak silahını çekince müşteri olmadığı anlaşıldı. Önce güvenlik görevlisini etkisizleştiren hırsız, bankolara yöneldi ve elindeki siyah poşeti uzatıp paraların doldurulmasını istedi. Korkuya kapılan banka çalışanları da poşeti hemen doldurdu ve hırsız 2 dakika içinde bankadan 135 dolar ve 170 bin lira para ile ayrıldı.

Güvenlik görevlisini rehin alan hırsız, vezneye yöneldi.

Bu sırada soygun ihbarını alan polis ekipleri güvenlik kameralarını inceledi ve olayı saniye saniye izledi. Bunun ardından sıra dışarıdaki güvenlik kameralarına geldi. Kameralar üzerinden takip başlatan ekipler, hırsızın poşetle bir süre yürüdüğünü gördü ve Küçükçekmece’de oturduğunu tespit etti. Ancak burada dikkat çeken bir olay yaşandı. Polis ekipleri hırsızın yaşadığı evin yakınında pusu kurmuştu ki aranan kişinin erkek olduğu ortaya çıktı. Kıyafetlerini değiştiren Ceyhun Y. yakalanarak gözaltına alındı.

Banka görevlileri hırsızın uzattığı poşeti parayla doldurdu.

38 yaşındaki Ceyhun Y.’nin elindeki poşette 63 bin lira para ile olayda kullandığı tabanca ele geçirildi. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise şüphelinin soygunda kullandığı annesine ait kadın kıyafetleri bulundu.

Hırsızın kadın kılığına girmek için annesinin kıyafetlerini giydiği ortaya çıktı.

Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheli Ceyhun Y.’nin daha önceden suç kaydı olmadığı öğrenildi. Matbaa işçisi olarak çalışan Ceyhun Y.’nin borcu olduğunu olayı bu nedenle gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Şüphelinin olayda sonra borçlarının bir kısmını ödediği, yakalandığında yanındaki parayla diğer borçlarını kapatmaya gittiğini söylediği belirtildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Pop-hırsızlık: Mustafa Sandal'ın şarkısını Almanya'dan çalmışlarPop-hırsızlık: Mustafa Sandal’ın şarkısını Almanya’dan çalmışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.