Kadın iç çamaşırlarını çalıp kaçtı: ‘Bizi derinden etkiledi’

Bağcılar'da bir ailenin kurutmak için bahçesine astığı çamaşırlar hırsızın hedefi oldu. Ancak bu hırsızlık diğerlerinden farklı çünkü hırsızın tek hedefi kadın iç çamaşırlarıydı.

Gündem 12 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Dış basından arada sırada Türkiye gündemine de düşen ‘kullanılmış iç çamaşırı tutkusu’ sosyal medyada konuşuluyor. Bu gündemin yeniden yükselmesinin nedeni ise Bağcılar’daki bir hırsızlık. Çünkü Türkiye’de pek çok ailenin yaptığı gibi Bağcılar’daki bir aile de yıkadığı çamaşırlarını kurutmak için bahçede ipe asmıştı. Ancak sabah saatlerinde kim olduğu bilinmeyen bir kişi geldi ve bu çamaşırların arasından kadın iç çamaşırlarını seçmeye başladı. 3 parça iç çamaşırını eline alan hırsız, son bir kontrol daha yaptı ve bahçeden uzaklaştı.

Bina sakinleri ise sabahın erken saatlerinde bahçeden ses gelmesini yadırgayarak çamaşırların olduğu yere gitti. Şüpheli bir durum görmeyen bina sakinleri güvenlik kameralarını inceledi ve olay da burada açığa çıktı. Hırsızın sadece kadın iç çamaşırlarını seçtiği güvenlik kamerasına yansımıştı. Binada oturan Bilal Dönmez, bunun normal bir hırsızlık olmadığını ve şüphelinin sapık olduğunu düşündüğünü anlattı. Durumun ciddi olduğunu ancak ailesine bunu yansıtmak istemediğini söyleyen Bilal Dönmez, “Normal olmadığı gibi daha tehlikeli şeyler doğurabilir. O yüzden bu insanların sokakta rahatça dolaşmaması lazım” dedi.

Aynı binada yaşayan ve çamaşırları kuruması için önceki gece ipe asan Tanju Kuloğlu da “Gece vakti çamaşırları kendim astım. Sabah kalktığımızda bacanağımla kamera kayıtlarını incelemeye karar verdik. Normal değil sapıkça bir yaklaşım. Bu durum bizi aile olarak derinden etkiledi. Bu durumun başkasının başına gelmemesi için, daha kötü sonuçlar doğurmaması için bu konunun araştırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kullanılmış kadın iç çamaşırını almak ya da satmak dünya genelinde yaygın. Aynı zamanda Türkiye’de de belli aralıklarla yaşanıyor ama bu konuda en fazla dikkat çeken ülke ise Japonya. Öyle ki Japonya’da çamaşır aldığın otomat makineleri de var. Türkiye’de bu makinelerden olmasa da sosyal medyada kısa bir araştırma yapıldığında kullanılmış kadın iç çamaşırı satıldığı ve alıcısının da oldukça fazla olduğu görülüyor.

Bursa’da büyük skandal: Timsah Park’taki yayın kabloları çalındı, altyapıya zarar verildiBursa’da büyük skandal: Timsah Park’taki yayın kabloları çalındı, altyapıya zarar verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.