Kadın katilinin savunmasını otopsi raporu çürüttü: Bu defa da gazetecilere sataştı

Diyarbakır'da eski sevgilisi Meryem Sevim'i öldüren Musa Sevim ifadesinde Meryem'in uyuşturucu etkisinde olduğunu söylemişti ama otopsi raporu bunu yalanladı. Duruşmada Musa Sevim bu kez de gazetecilere saldırdı, mahkeme başkanından tepki gördü.

Gündem 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yaşayan Musa Sevim ve sevgilisi Meryem Sevim geçen yıl 13 Kasım’da ayrılmışlardı. Ancak kadının yakasını bırakmayan Musa Sevim, Meryem’in bir kafede oturduğunu öğrenir öğrenmez silahıyla yanına gidip kadına kurşun yağdırdı, Meryem’i dokuz mermiyle katledip kaçtı. Soruşturmayı sürdüren polis Musa Sevim ile ona yardım ve yataklık eden Y.Ö., İ.Ç. ile suça sürüklenen F.A. ile M.S.B. adlı çocukları gözaltına aldı. Beş şüpheli tutuklandı.

Katilin ifadesini otopsi raporu çürüttü

Olayla ilgili iddianame hazırlandı, 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hakkında dava açılan Musa Sevim iddianamedeki ifadesinde Meryem’in uyuşturucu etkisinde olduğunu ileri sürdü. Bu etkiyle kendisini Meryem’in tahrik ettiğini söyleyen katilin ifadesini Meryem’in otopsi raporu çürüttü. Çünkü raporda “Kanda uyuşturucu madde ve alkol bulunmadığı, ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası ve ekstremize kırıklarıyla beyin kanaması, beyin doku hasarı, büyük damar yaralanmasından gelişen iç kanama ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir” deniyordu. Ardından sanıklardan Y.Ö., İ.Ç. F.A. ve M.S.B. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Y.Ö. başka bir suçtan yeniden tutuklandı.

Bu defa da ‘canlı yayın yaptı’ savunması

Davanın ilk duruşması önceki gündü. İlk savunmasını yapan Musa Sevim bu kez Meryem Sevim’in sosyal medyadan canlı yayın yaptığını, ardından kendisine mesaj attığını, bunun üzerine cinnet getirdiğini ileri sürdü. “Kaç el ateş ettim, bilmiyorum. Olaydan sonra Lice ilçesine kaçtım. Bir gün çadırda kaldım. İnsan sevdiğine böyle yapamaz. En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum. Pişmanım, diyecek bir şeyim yok. Allah mekanını cennet etsin. 1,5 ay dağlarda aptal aptal gezdim. En son Meryem’in mezarına gidecektim. Olay günü ihanetin affı olmaz gibi şeyler söylemedim” dedi. Duruşmada olay günü kafede olan S.Y., A.A. ve Meryem Sevim’in arkadaşları S.S. ile B.Ö. de tanık olarak dinlendi.

‘Haberleri bırak savunmana dön’

Avukat Barış Yavuz duruşmada Musa Sevim’in öldürülen Meryem’e gönderdiği videoyu izletti. Bunun üzerine sanık Sevim avukata hakaret edip saldırmak istedi. Saldırı girişimi jandarmalarca engellendi. Barış Yavuz’un savunması sık sık Musa Sevim tarafından kesildi. Sanık Sevim gazetecilere de tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı “Sürekli gazetecilerden bahsediyorsun. Bu, sana ne dert olmuş. Bırak yapılan haberleri de savunmana dön” dedi. Mahkeme heyeti Musa Sevim’in tutukluluk halinin devamına, kafe çevresindeki kameraların detaylı incelenmesine ve diğer eksikliklerin tamamlanmasına karar verip duruşmayı 7 Şubat 2024’e erteledi.

Kadın cinayeti: Evini bastı, başından vurduKadın cinayeti: Evini bastı, başından vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.