1 günde 4 kadın öldürüldü, 1’i rehin alındı, 1’i ağır yaralı

İstanbul'da, Diyarbakır'da, Denizli'de, Kayseri'de kadınlar öldürüldü. Hatay'da bir kadın rehin alındı, polisler tarafından kurtarıldı. Şanlıurfa'da tüfekle vurulan bir kadın yoğun bakımda tedavi görüyor, durumu ağır.

Gündem 13 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Kadınlar yakınları tarafından, özellikle eşleri, kardeşleri, babaları hatta oğulları tarafından katlediliyor. Kadın cinayetleri önlenemiyor. Mevcut koruma önlemleri yetersiz. 13 Kasım Pazartesi kadın cinayetleri için kara bir gündü. 4 kadın öldürüldü, biri yoğun bakımda. Bir kadın da rehin alındığı evden polis operasyonuyla kurtarıldı.

Yeni boşandığı eşi katletti

İstanbul’da yaşayan Pınar Bektaş bu yıl nisan ayında evli olduğu Tuncay Sağ’dan boşandı ve 42 yaşındaki kadın Gazi Mahallesi’nde üç çocuğuyla birlikte yaşamaya başladı. Tuncay Sağ da çocukları görmek için buraya geliyordu. Sağ önceki gün akşam saatlerinde Pınar Bektaş’ın evine gitti. Dokuz yaşındaki kız çocukları da evdeyken Tuncay Sağ ve Pınar Bektaş kavga etmeye başladılar.

Pınar Bektaş’ın öldürüldüğü gün doğum günüydü ve kızı annesinin yeni yaşını sosyal medyada kutlamıştı.

Kavga büyüdü ve iddiaya göre Tuncay Sağ mutfaktan aldığı bıçakla Pınar Bektaş’ın önce boğazını kesti, vücudunu da çeşitli yerlerinden bıçakladı. Pınar Bektaş ise Tuncay Sağ evden çıktıktan sonra eline aldığı bir bardağı pencereden dışarı fırlatıp çevredekilerden yardım istedi. Kadının çığlığını duyup bardağın düştüğünü gören komşular kadının evine koştu ama Pınar’ı yerde hareketsiz yatarken buldular. Kızları ise cinayet sırasında kaçıp komşularının evine saklanmıştı.

Adrese gelen ekipler Pınar’ın öldüğünü belirledi, cenaze Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Tuncay Sağ’ın ise polis merkezine giderek teslim olduğu öğrenildi. Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheli Tuncay Sağ üzerindeki kanlı elbiselerin incelenmek üzere alınması nedeniyle olay yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’nün tulumu giydirilerek adliyeye sevk edildi. Hiçbir yakının Sağ’a giysi getirmediği öğrenildi.

Şanlıurfa’da ayrıldığı kadına kurşun yağdıran Ahmet Dişçi çevredeki araçlara da zarar verdi.

Av tüfeğiyle vurdu

Kadına şiddetin adreslerinden biri de Şanlıurfa’ydı. Emine Dişçi ile boşanma aşamasında olduğu Ahmet Dişçi Cengiz Topel mahallesinde sokak ortasında kavga ettiler. Yanında av tüfeği olan Ahmet Dişçi 47 yaşındaki kadına peş peşe ateş etti. Tüfekten çıkan saçmalar Emine Dişçi ile yoldan geçen Suriye uyruklu Ayşe El Mustafa’ya, park halindeki bazı araçlara isabet etti.

İhbarla olay yerine çok sayıda ekip gönderildi, iki kadın da hastaneye kaldırıldı. Dişçi yoğun bakıma alındı, Mustafa’nın ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. Karısını sokak ortasında vurup kaçan Ahmet Dişçi ise aranıyor.

Sokak ortasında eşini öldürdü, daha sonra intihar etti.

Eşini ve eşinin arkadaşını vurup intihar etti

Aynı gündeki bir başka cinayet Denizli’nin Pamukkale ilçesinde işlendi. Emin Ülker, eşi Özlem Ülker ile kendisi gibi düğünlerde müzisyenlik yapan arkadaşı Yusuf Cavlak’a silahla ateş edip kaçtı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Cavlak’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Özlem Ülker, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Saldırganı aramayı sürdüren polis ekipleri cinayetin işlendiği yere yakın bir sokaktaki bahçede, saldırıyı gerçekleştiren Emin Ülker’in cesedini buldu. Ülker’in olayda kullandığı silahla intihar ettiği belirlendi.
Emin Ülker’in bir süre önce sosyal medya hesabından, “Benim ölümümden Yusuf Cavlak ve eşim Özlem Ülker sorumludur. Hakkım herkese helal olsun varsa. Eşim ve Yusuf Cavlak harici” şeklinde paylaşım yaptığı öğrenildi.

Evinde saldırıya uğrayan kadın, başına sert cisimle vurularak öldürüldü

Faili belirsiz bir kadın cinayeti haberi de Kayseri’den geldi. Hayvanlarını otlattıktan sonra saat 21.00 sıralarında Melikgazi İlçesi’ndeki evine gelen S.A.S., eşi Hasibe Soykuk’u kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. İhbar üzerine eve jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Hasibe Soykuk’un kafasına sert bir cisim ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından cenaze otopsisi yapılmak üzere  hastane morguna kaldırıldı. Jandarmanın faili belirlemek için başlattığı çalışma sürüyor.

 

Evinde tüfekle vurulmuş halde bulunan Aysel Kaya kurtarılamadı.

Evde tüfekle vurulmuş bulunan 3 çocuk annesi kadın kurtarılamadı

Şüpheli kadın ölümünün adresi bu kez Diyarbakır oldu. Bağlar ilçesi kırsal Yeşildallı Mahallesi’nde yaşayan Aysel Kaya, sabah saatlerinde yakınları tarafından evde tüfekle vurulmuş halde bulundu. İhbar üzerine adrese sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından bir özel hastaneye kaldırılan Kaya, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Rehin aldı, tutuklandı

Hatay’ın Arsuz ilçesinde, kız arkadaşı olduğu iddia edilen kişiyi şiddet uygulayarak rehin alan zanlı tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Konarlı Mahallesi’ndeki evde B.D’nin, kız arkadaşı olduğu öne sürülen A.H’yi darbedip rehin aldığı ihbarı üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Zanlı, adrese düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.D, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Kadın cinayetleri önlenemiyor.

Cinayete kurban giden kadınlar istatistiklerde bir rakam olarak kalmasın diye kayıt tutulan “Anıt Sayaç” sitesine göre, bu yılın ilk 10 ayıda şimdiye kadar 340 kadın öldürüldü.

Cinayet davasında metreli savunma mütalaayı değiştirdi: Müebbetle yargılanıyordu beraati istendiCinayet davasında metreli savunma mütalaayı değiştirdi: Müebbetle yargılanıyordu beraati istendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.