Kadınlar ölümle burun buruna: Yasemin’i korumazlarsa Sibel’in kaderini yaşayacak

Aydın'da yaşayan Sibel boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından çocuklarının gözünün önünde öldürüldü. İstanbul'daki Yasemin de eski eşi yüzünden ölümle burun buruna yaşıyor. Son kurtuluşu silahın tutukluk yapması sayesinde oldu.

Gündem 1 Ekim 2024
Yasemin Çakmakçı.

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan Sibel Aygan boşanma sürecindeydi. İki çocuğu olan 34 yaşındaki kadın sabah işe gitmek için hazırlandı, evinden çıktı. Ancak apartmanın önünde elinde tabancasıyla ayrıldığı eşi bekliyordu ve çocuklarının gözü önünde Sibel’e ateş etti.

Çevredekiler silah sesini duydu ve durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Bu sırada saldırgan kaçtı ve olay yerine sağlık ekipleri geldi. Onlar geldiğinde Sibel ağır yaralıydı, hastaneye kaldırıldı genç kadın, ama kurtarılamadı. Olay yerinde beş boş kovan bulundu, saldırgansa aranıyor.

Bir kadın da Sarıyer’de öldürülmek üzereydi ki katilin silahı tutukluk yaptı. Bu saldırı da cumartesi günü oldu ve saat 18.00 sıralarında başına geldi Yasemin Çakmakçı’nın.

Yasemin bir buçuk yıl önce Kenan Canik’ten boşanmış, ailesinin yardımıyla Reşitpaşa’da iş yeri açmıştı. Eski eşinden yedi yaşında kızı vardı ve onun hayatından da, kendi hayatından da endişe ediyordu. Çünkü Kenan Canik peşini bırakmamıştı, sürekli tehdit ediyordu. Üstelik tehditle ilgili şikayetleri de sonuçsuz kalıyordu. Uzaklaştırma kararı da aldırmıştı ama Kenan Canik kararı defalarca delmişti. O da çevresindeki herkese olayı anlatmış, izlendiğini söylemişti.

Eski eşinin uyuşturucu kullandığını da söyleyen kadının endişeleri arttı. Sadece o değil artık arkadaşları da Yasemin’in başına bir şey gelmesinden korkuyordu. Nitekim korkulan oldu. Cumartesi akşamı arkadaşları “Senin eski eşine benzeyen biri arabadan seni izliyor abla” dedi. O da çöp atmak için yola çıktı. Aslında gerçekten izlenip izlenmediğini anlamaya çalışıyordu. Doğruydu. Eski eşi bir araba içinde onu izliyordu.

Hemen içeri koştu, polise haber verin diye bağırdı. Kendisi de KADES tuşuna basıyor cihaz arıza veriyordu. Bunu bile fark etmedi panik halinde defalarca aynı tuşa basarken. O arada eski eşi çoktan arabadan inmiş, oradakilere silahı doğrultmuştu. Yasemin’in arkası dönüktü, olanları görmüyordu ama müşterisinin anlattığına göre eski eşi silahı ona doğrultup iki defa tetiğe basmıştı. Arkadaşları silahın üstüne atladığında Yasemin hala KADES’e ulaşmaya çalışıyordu.

Yasemin bir ara arkasını döndüğünde arkadaşlarının yerde yattığını gördü, onlar polisi ara diye bağırırken Kenan Canik hala tetiğe basıp duruyordu. Neyse ki silah tutukluk yapmaya devam etti, kimse yaralanmadı. Kenan Canik de kaçtı ama polis yakaladı. Yasemin şimdi onun tutuklanmasını bekliyor, çünkü öldürülen kadınlarla aynı kaderi paylaşmaktan korkuyor:

“Uyuşturucu da kullandığı için neler yapacak diye çok korkuyorum. Uzaklaştırma kararını defalarca ihlal etmesine rağmen, tutuklanmadı, salındı. Çantasında uyuşturucu bulunmuş, eski eşim koydu deyip serbest kalmış, şikayetçi oldum. Defalarca kez şikayet ediyorum salınıyor yani başka kadınların başına gelen başıma gelecek gibi hissediyorum, bu olmasın istiyorum.”

Cinayet işledi, 'Adamı vurdum, polis çağırın beni alsın' diye bağırdıCinayet işledi, ‘Adamı vurdum, polis çağırın beni alsın’ diye bağırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.