Yargıtay bir boşanma davasına dair temyiz başvurusunu değerlendirirken sürekli kahvede arkadaşlarıyla vakit geçirip ailesini ihmal eden kocayı ağır kusurlu buldu. Yüksek mahkeme kocanın eşine tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.
Kahvehanede fazla vakit geçirmek boşanma sebebi sayıldıYargıtay, bir boşanma davasına dair temyiz başvurusuna ilişkin değerlendirmesinde sürekli kahvehanede arkadaşlarıyla vakit geçirip ailesini ihmal eden kocayı ağır kusurlu buldu. Yüksek mahkeme, kocanın eşine tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.
2. Hukuk Dairesi bir davayaa ilişkin temyiz başvurusunu değerlendirerek sürekli kahvehanede arkadaşlarıyla vakit geçirip ailesini ihmal eden kocayı ağır kusurlu buldu.
Mahkeme eşini sosyal ortamlarda ve özel günlerde yalnız bırakan, zamanının büyük bölümünü kahvehanede geçiren kişinin aile birliğinin temelinden sarsılmasına neden olduğuna dikkat çekti.
Bir süredir geçimsizlik yaşayan çift, karşılıklı olarak Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı. Davacı kadın, eşinin kendisini sık sık annesinin evine gitmeye zorladığını, gitmek istemediğinde ise fiziksel şiddet uyguladığını öne sürdü.
Kadın ayrıca eşinin sürekli kahvehanede vakit geçirerek evi ciddi şekilde ihmal ettiğini, evin temel ihtiyaçlarını karşılamadığını iddia etti. Elektrik, doğalgaz, kıyafet ve şehir dışı seyahat masraflarını kendisinin üstlendiğini belirten kadın eşinin kendisine “Maaşın olmasa seninle evlenmezdim” dediğini de aktardı.
Dava dosyasına göre kadın evlilik boyunca hakaret ve psikolojik şiddete maruz kaldığını da ifade etti. Eşinin saç dökülmesiyle ilgili “Kel”, “Koca bacaklı”, “Bu çirkini nasıl aldım, gözüm kör mü oldu?” gibi aşağılayıcı sözler kullandığını söyledi.
Davada tarafların boşanmasına karar verilmesiyle birlikte kadın lehine 50 bin lira maddi, 50 bin lira da manevi talep edildi.