Kamuya zararı en fazla olan vurgun: Doktorlar gözaltında

Özel hastanede düzenlenen sahte belgelerin kamuyu 147 milyon TL zarara uğrattığı belirtildi. Bu, kamu zararı kapsamında bu zamana kadar tespiti yapılan en büyük dosya.

Gündem 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İzmir Menemen’deki bir özel hastanede yapılmamış operasyonların yapılmış gibi gösterildiği, yurt dışında çalışan doktorların hastanede görevli olduklarına dair belge hazırlandığı ve çeşitli yöntemlerle hazırlanan sahte faturalarla kamunun 147 milyon lira zarara uğratıldığı iddia edildi. Bu, edinilen bilgiye göre kamu zararı kapsamında, bu zamana kadar tespiti yapılan en büyük dosya olma niteliği taşıyor.

DHA’nın haberine göre; İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesindeki Aliağa Mali Büro Amirliği ekipleri de bunun üzerine İzmir, İstanbul, Manisa ve Şırnak’ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alınırken bunların 9’u doktor, 1’i hastane sahibi ve 4’ü ise idari işler çalışanı. 14 şüpheli arasındaki İ.Y.’nin de söz konusu özel hastanenin eski ortaklarından olduğu belirtilirken şu anda da İstanbul’da başka bir hastanenin sahibi olduğu aktarıldı.

Şüpheliler, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ ve ‘3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’na muhalefet’ suçlarını işlemekle suçlanıyor.

Kanserin hücre düzeyinde nasıl geliştiğini izlediler ve eski bilgiyi yeniden buldular: Erken teşhis hayat kurtarıyorKanserin hücre düzeyinde nasıl geliştiğini izlediler ve eski bilgiyi yeniden buldular: Erken teşhis hayat kurtarıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.