21 günlük vahşeti bir de mahkemede anlattılar

Eve çağırıp öldürdüğü arkadaşının cesedinin yanında kız arkadaşına 21 gün işkence yapıp tecavüz eden İlyas Sarıkaya'nın yargılanmasına başlandı. Duruşmada avukatının savunması ilginçti: "Adamı tek kurşunla vurmuş, bu canavarca bir eylem değil ki."

Gündem 8 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Bu dehşet verici cinayeti yaklaşık kırk gün kadar önce ve sonra bir kere daha duyurmuştuk. İlyas Sarıkaya eve çağırdığı arkadaşını sevgilisiyle ilişkisi olduğundan kuşkulanıp öldürmüş, ardından sevgilisini de yedi sekiz kurşunla yaralamış, öldürdüğü ve kokmasın diye streçle bantladığı arkadaşının cesedinin yanı başında, ağır yaralı haldeyken kadına tam 21 gün boyunca tecavüz etmişti. Bakalım biz anlatabilecek miyiz, siz okumaya dayanabilecek misiniz demiştik o haberin başında.

Aynı soruyu bugün yine soruyoruz, çünkü olayın devamı var; yargılama başladı, mahkemeye çıktı sanık İlyas Sarıkaya, olayın tarafları tanık olarak dinlendi. Avukatı da vardı Sarıkaya’nın ve onun duruşmadaki savunması da ilginçti…

Kısaca özetleyelim ve başlayalım yeni ne oldu, onu anlatmaya…

İlyas Sarıkaya Bursa’nın Osmangazi ilçesinde geçen yıl 22 Haziran’da mahalleden arkadaşı Recep Özaslan’ı alzheimer hastası annesi A.S. ve sevgilisi Fatma O. ile birlikte yaşadığı eve çağırdı. İddiaya göre uyuşturucu etkisinde olan Sarıkaya sevgilisiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü Özaslan’ı tabancayla vurdu, ardından “acı çekmesin” diye iki kez daha ateş etti. Özaslan beline ve göğsüne isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybetti.

İlyas Sarıkaya olayda sevgilisi Fatma O.’yu da sekiz kurşunla vurup yaraladı. Arkadaşı Özaslan’ın cesedini önce çarşafa, sonra da streç filme sarıp bantlayan Sarıkaya eczaneden aldığı sargı bezi ve ilaçlarla pansuman yaptığı sevgilisine ise yaralı haldeyken 21 gün boyunca tecavüz etti.

Recep Özaslan’ın cesedinin çürümesiyle çıkan koku komşuları rahatsız edince adrese polis ekipleri sevk edildi. Sarıkaya eve gelen polisleri silah zoruyla tehdit ettiği sevgilisini pencereye çıkarıp sorun yok dedirterek geri gönderdi. Her şey Fatma O.’nun 12 Temmuz’da Sarıkaya’nın sehpanın üstünde unuttuğu telefondan annesine mesaj yazıp yardım istemesiyle ortaya çıktı.

‘Yaralıyım’ mesajı

Fatma O. annesine yazdığı mesajda “Odada ceset var. Telefon dinleniyor. Bana sekiz el ateş etti. Yaralıyım. Polisi görürse önce beni öldürecek. Onu parayla kandırıp evden çıkartın. Sonra da beni alın’ dedi.

Fatma O.’nun annesi bu mesajı görünce polise başvurdu. Polis Fatma O.’nun annesi aracılığıyla Sarıkaya’yla iletişime geçti. Fatma O.’nun annesi telefonla aradığı Sarıkaya’yı kızına para götürmesi için evine çağırdı. Ekipler de parayı almaya gelen Sarıkaya’yı kendilerine silah çekmesine rağmen yakalayıp gözaltına aldı. Eve giden ekipler ağır yaralı halde Fatma O. ve çoktan kokmaya başlayan cesetle karşılaştı.

İlyas Sarıkaya hakkında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde altı ayrı suçtan iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ve yargılama başlandı. Bugünkü ilk duruşmada tutuklu sanık İlyas Sarıkaya, tarafların avukatları ile Fatma O. ve öldürülen Recep Özaslan’ın yakınları hazır bulundu.

‘Ölü numarası yaptım’

Duruşmada ifade veren Fatma O. hırsızlık malları satan İlyas Sarıkaya ile kardeşinin çalınan saatini araştırırken Mine isimli bir arkadaşının yönlendirmesiyle tanıştığını söyledi. Sarıkaya’nın çalınan saati kısa sürede bulduğunu açıklayan Fatma O. “Olay günü kendisiyle evlerine gittim. Evde sadece annesi vardı. Ben eve girince kapıyı üstüme kilitledi. Gerekçesi de hasta olan annesinin evden kaçması ihtimaliydi. Ardından dışarı çıktı. Kısa süre sonra yanında Recep ve elinde tabancayla geldi. Baskı yaparak bana uyuşturucu içirdiler. Bayılmışım. Ayılınca tekrar içirdiler. Ardından beni odaya kapatmış. O sırada Recep’i hiç görmedim. Sabah kendime geldiğimde kapım açıktı. Bu sırada ‘Zulayı çıkar’ dedi. Sonra da ‘Salavat getir köpek’ deyip Recep’e ateş etti. Korkumdan son duamı etmeye başladım. Bana da dönüp bir tane bacağıma, bir tane de koluma sıktı. Ardından altı kez gövdeme ateş etti. Kafama da sıkmaya karar verdi ama silah tutukluk yaptı. Ben de ölü numarası yaptım. Nefes aldığımı hissedince ‘Sen hala ölmedin mi’ diye sordu. Hamile olduğumu söyleyince de acıyıp beni öldürmekten vazgeçti. Recep’in cesedini çarşafa ve streçe sardı. Yaralı haldeyken tuvaletimi altıma yapıp kanlar içinde kaldığım dönemde bana günlerce cinsel saldırıda bulundu. Kendisinden davacıyım” dedi.

Cinayet suçunu kabul etti

Duruşmada ifade veren İlyas Sarıkaya ise Fatma O. ile uyuşturucu almak için beklerken tanıştıklarını söyledi. Kendisine iyi davranan Fatma O. ile kısa sürede arkadaş olduktan sonra kendisini evine davet ettiğini söyleyen Sarıkaya “Kendisi ailesiyle tartıştığı için evine gitmeyip iki ay boyunca bizde kaldı. Evlenmeye karar verdik. Bir ara sokağa çıkınca arkadaşım Recep ile karşılaştım. Durumunun iyi olmadığını söyleyince evime çağırdım. Birlikte yaşamaya başladık. Her gün uyuşturucu kullanıyordu. Uyuşturucu alacak paramız bitince Fatma evimizdeki antika halıları eski eşini eve çağırarak iki bin liraya sattı. Recep Fatma’ya ‘Sana hastayım’ diye mesaj atmış. Olay günü sabah kalktığımda Fatma ile Recep’in seslerini duydum. Uygunsuz vaziyette gördüm kendilerini. ‘Bana bunu nasıl yaparsın’ diye Recep’e çıkıştım. Kendisi ise ‘Ben sana bunu yapmam. İnanmıyorsan sık’ dedi. Bunun üzerine Recep’e iki, Fatma’ya üç-dört el ateş ettim. Bir süre sonra nefes aldığını anladım. Ölü numarası yapmış. ‘Polis ve ambulansı arayayım’ dedim. İstemedi. Ardından ‘Bu işe seni ben soktum, ben çıkartacağım. Sana yardım edeceğim. Cesedi de aldıracağım. Merak etme’ şeklinde konuştu. Fatma geçen süre içinde tıp fakültesinde eğitim aldığı için yaralarının önemli olmadığını, tedavisini kendisinin yapacağını söyledi bana. Bunun üzerine tıbbı malzeme aldım. 15 gün yanına yanaşmadım. Bana ‘Gel bir kez öpeyim’ dedi, kabul etmedim. O günlerde bize gelip bavul getiren kızı ve yeğeni yaşananları fark etmedi. Oturup birlikte sohbet etti. Bu sırada Fatma cesedin kokmaması için kireç almamı söyledi. ‘Yakalanırsak rahat ol. Ben Recep’in sana silahla saldırdığını, kavga anında tabancanın ateş aldığını söylerim’ dedi. Böyle de bir kurgu hazırladı. Kendisini evde asla alıkoymadım. Eve geç geldiğimde ağlayarak ‘Ne olur yanımdan ayrılma’ diyordu. Evden yayılan koku üzerine gelen polisi de Fatma uzaklaştırdı. Recep’i öldürüp Fatma’yı yaralama suçu işledim. Diğer iddiaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

Mahkemede söz alan sanık avukatı Münevver Bilir ise Fatma O.’nun ifadelerinin çelişkili olduğunu belirterek “Yapılan otopside Recep Özaslan’ın tek kurşunla öldürüldüğü belirlendi. Bu da cinayetin canavarca hisle gerçekleşmediğini gösteriyor. Ayrıca Özaslan’ın streç filme sarılması da maktulün ölümünden çok sonra gerçekleşti” dedi.

Bursa'da çocuğa istismar ve işkence: Görüntüleri sosyal medyada paylaşmışBursa’da çocuğa istismar ve işkence: Görüntüleri sosyal medyada paylaşmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.