5 yaşındaki Ece Melissa neden öldü? 550 günlük sır…

5 yaşındaki Ece Melisa Mercankaya 2022 Nisan ayında İzmir'de bir restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlandı ve hayatını kaybetti. Annesi Hasret Mercankaya bu arada kansere ve sonra başka birçok hastalığa daha yakalandı ama Ece Melisa'nın detaylı otopsi raporu hâlâ ortada yok. Tam 550 gündür.

Gündem 16 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Evlat acısı bir anne için tarif edilemezdir, çok zordur, ama bu kadar mı zor olmalı? Hasret Mercankaya tam 550 gündür, 13 Nisan 2022’den bu yana, ölen kızı Ece Melisa’nın acısını çekiyor. Çünkü anne Hasret Mercankaya tam 550 gündür Ece için verilecek otopsi raporunu bekliyor. Üstelik bu arada ağırlaşan, yeni ortaya çıkan hastalıklarıyla daha da güçsüzleşip çaresizleşirken.

Her şey emlak danışmanı Cihan Mercankaya, eşi Hasret Mercankaya, çocukları Ece Melisa Mercankaya ve Ege Mercankaya’nın 2022 Baharı’nda Belçika’dan tatil için Aydın Didim’deki yazlık evlerine gelmelerinden sonra başladı. O gün, yani 13 Nisan’da İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir restoranda yemek yediler ailecek. Sonra Didim’e döndüler.

Ancak Hasret Mercankaya ile çocukları hemen sonra rahatsızlandı. Birkaç kez Didim Devlet Hastanesi’ne giden anne ve iki çocuğuna teşhis konamadı. Ece Melisa’nın durumu 17 Nisan’da ağırlaşınca aile fertleri yine aynı hastaneye gitti. Bu kez Ece Melisa ve durumu daha iyice olan anne Hasret Mercankaya Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne, Ege Mercankaya ise bir gün sonra Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildiler.

Ege Mercankaya tedavisinin ardından 13 Haziran 2022’de, yani iki ay sonra taburcu edildi. Hasret Mercankaya da iyileşti uzun tedavinin ardından, taburcu oldu ama kızı Ece Melisa kurtarılamadı. Ve Ece Melisa’nın ön otopsi raporuna ölüm sebebi şöyle kaydedildi: “Belirsiz.” Ece Melisa’dan alınan örneklerle yapılan detaylı otopsinin ise bugüne kadar sonucu ortaya çıkmadı. Tam 550 gündür.

Ece Melisa Mercankaya, onun ölümünden sonra çok az bilinen bir hastalığa yakalanan dedesi Davut Ülgen’le.

Kelebek gördüğünde ‘Ece sen mi geldin’ diyor

Kızını kaybettiği olayın hemen öncesinde meme kanseri teşhisi konmuştu zaten Hasret Mercankaya’ya  ve aile geçen aralık ayında tedavi için Belçika’ya döndü, Hasret Mercankaya’nın sol memesi ameliyatla alındı. Ardından babası Davut Ülgen için de aşırı stres ve sıkıntıdan, çok az bilinen bir hastalık teşhisi geldi:  Vücudun savunma sisteminin trombositleri zarar verici etki kabul edip işaretlemesi ve imha etmesiyle oluşan İmmün Trombositopenik Purpura (ITP). Dede Davut Ülgen bugün bu hastalıkla boğuşuyor ama olayın olduğu tarihte torun kaybetmenin acı ve öfkesiyle şunları anlatmış:

“Kızım ve iki torunum o gün restoranda karnıyarık, damadım ise başka bir yemek yemiş. Didim’e eve döndüklerinde üçü de rahatsızlanıp kusmaya başlayınca aynı gün beş defa Didim Devlet Hastanesi’ne gittiler, yine de orada teşhis konamadı. Bize de bilgi verilmedi. Torunum Ece Melisa’nın durumu çok ağırlaşınca başka hastaneye sevk ettiler. Hastanedeki doktorlar ‘Bunların bir şeyi yok neden ikide bir getiriyorsunuz’ demiş hatta. Oysa zamanında başka hastaneye sevk etseler belki torunum kurtulacaktı.”

Torununun ölümünde ihmal olduğunu düşündüğünü de söylemiş Ülgen: “Bu nedenle Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na Didim Devlet Hastanesi başhekim ve doktorları ile restoran hakkında suç duyurusunda bulunduk. Otopsi sonucuna göre hareket edeceğiz.”

Dertler kanser hastası Hasret Mercankaya’nın peşini bugün de bırakmıyor Geçen temmuzda kalp yetmezliği teşhisi konan anne Hasret Mercankaya şimdi de zatürre tanısıyla tedavi altında.

550 gündür detaylı otopsi raporunu beklediklerini söyleyen Hasret Mercankaya “Ciğerimde iltihaplanma var, zatürre olmuşum. Kemoterapim bu yüzden durdu. Hâlâ otopsi raporunu bekliyoruz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu otopsi raporu neden hâlâ çıkmıyor, anlamıyorum. Gidip yemek yediğimiz işletme ise halen faaliyette” diyor.

Bu haliyle oğlu Ege’yle ilgilenmek zorunda olduğunu belirten Mercankaya “Zor günler geçiriyorum. Ege ablasını çok özlüyor. Sürekli soruyor. Her kelebek gördüğünde ‘Ece sen mi geldin’ diyor. Biz ise dediğim gibi hâlâ otopsi sonucu bekliyoruz. Artık kim edecekse yetkililerden de yardım bekliyoruz” diye yakınıyor.

Meme kanseri olduğunu kedisi sayesinde fark etti: Hayvanlar kanseri hisseder mi?Meme kanseri olduğunu kedisi sayesinde fark etti: Hayvanlar kanseri hisseder mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.