Karabük’te öldürülen 17 yaşındaki öğrenci Dina için adalet umudu

Üniversite öğrencisi 17 yaşındaki Dina Karabük'te öldürülmüş, gözaltına alınıp 3 kez serbest bırakılan şüpheli Dursun Acar 4'üncüsünde tutuklanmıştı. Dursun Acar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen iddianame Karabük Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Gündem 2 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Cinayet şüphelisi Dursun Acar hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor.

Gabonlu üniversite öğrencisi 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cansız bedeni 26 Mart’ta Karabük’te Filyos Çayı kıyısında bulunmuştu. Dina’nın ölümü üzerine savcılık tarafından hazırlanan iddianame Karabük Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, şüpheli Dursun Acar hakkında ‘kendini savunamayacak durumda olan kişiyi suçu gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve ‘cinsel istismara teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapis istendi.

Telefonundan siyah kadınlara ait fotoğraflar çıktı

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Dina’nın ölümüne ilişkin ‘kısıtlılık’ kararı ile yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırladığı iddianamede pek çok detay yer aldı. Şüpheli Dursun Acar’ın polis ve savcılıkta verdiği ifadelerinde siyah kadınları daha çekici bulduğunu, siyah kadınlarla birlikte olmaktan hoşlandığını söyleyerek kendini savunduğu aktarıldı. Acar’ın telefonunda siyah kadınlara ait fotoğraflar olduğu da iddianamede yer aldı. Savcılık soruşturması sırasında, Acar ile daha öncesinde görüştüğü belirlenen başka siyah kadınların ifadelerine de yer verildi. İddianamede, Acar’ın kendilerini aracıyla istedikleri yere götürdüğü, cinsel ilişkiye girmedikleri ancak cinsel görüşmeler yaptıklarını söyledikleri yer aldı.

Filyos Çayı kenarında cansız bedeni bulunan Dina’nın ölümüyle ilgili iddianame kabul edildi.

Cinsel saldırı, ısrarlı takip ve ölüm

İddianamede, elde edilen görüntülere göre Dina’nın apartmanın duvarından atlayarak kaçtığı, ancak kendisini kimsenin takip etmediğinin saptandığı belirtildi. Genç kızın kaçarken sokakta kendi isteğiyle Dursun Acar idaresindeki otomobile bindiği, Acar’ın ise Gina’nın aracına binme anıyla ilgili ifadesinde, kızın el ve yüzünde kanlar olduğunu, Türkçe bilmediğini ancak ‘hastane’ dediği için aracına aldığını söylediği aktarıldı.

Genç kızın otomobilden bir anda inmesinin ve demir çitlerden atlayarak kaçmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunun belirtildiği iddianamede, Acar’ın otomobilinde Dina’ya cinsel saldırıda bulunduğuna kanaat getirildiği ifade edildi. Acar’ın, kendisinden kaçtığını bilmesine rağmen genç kız ısrarla takip ettiği ve dereye düşmesine sebebiyet verdiğinin anlaşıldığı tespiti yer aldı.

26 Mart’ta öldürülen Dina için adaletin kapısı aralandı.

İddianame kabul edildi

Savcılık iddianamesinde Acar’ın doğrudan kastla hareket ettiği belirterek, ‘çocuğun cinsel istismarına teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar, ‘kendini savunamayacak durumda olan kişiyi suçu gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme’ suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcılık iddianamesi Karabük Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme’nin duruşma günü belirlemesinin ardından şüpheli Dursun Acar hakim karşısına çıkacak.

Gabonlu Dina'nın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşlarına boğulduGabonlu Dina’nın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşlarına boğuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.