Kayıp Rojin’i arama çalışmaları dokuzuncu gününde

Van'da 27 Eylül'de kaybolan ve dokuz gündür kendisine ulaşılamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için aramalar devam ediyor. Dokuzuncu gününe giren arama çalışmaları İskele sahil rotasında yoğunlaştı.

Gündem 6 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Van’da 27 Eylül’de kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için başlatılan aramalar devam ediyor. Dokuzuncu gününe giren arama kurtarma çalışmalarında daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede gölde yoğunlaşan ekipler rotalarını bugün İskele sahil tarafına doğru çevirdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan ve henüz iki gün önce üniversiteye başlamış olan Rojin, 27 Eylül akşamı yurdun yemekhanesinde akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve geri dönmedi. Arkadaşlarının kendisine ulaşamaması üzerine ertesi gün saat 12.00 civarında durum polis ekiplerine bildirildi. Yapılan incelemelerde Kabaiş’in o akşam saat 18.30 sularında Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamak amacıyla gitmeyi planladığı, bir arkadaşına birlikte gitmeyi teklif ettiği, ancak olumsuz yanıt aldığı ortaya çıktı. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi.

En son annesiyle telefonda konuşan Rojin’in annesine markete gidip kahve alacağını söylediği biliniyor.

Arama çalışmalarının ilk gününden itibaren polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri Rojin’e dair bir iz bulmaya çalışsa da 28 Eylül’den bu yana bulunan başka bir şeye rastlanmadı. Havadan da destek verilen çalışmalarda  yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar cihazı ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin termal kameralı dronu da kullanılıyor.

Aramalar iskele sahil bölgesinde devam ediyor

Dokuzuncu gününe giren arama kurtarma çalışmalarında daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede gölde yoğunlaşan ekipler rotalarını bugün İskele sahil tarafına doğru çevirdi.

Aramalar dokuzuncu günde de havadan, karadan ve sudan devam ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.