‘Kesik baş’ cinayetinin faili diş hekimi çıktı

Aydın'ın Söke ilçesinde kaybolduktan bir ay sonra çuval içinde başı kesik olarak bulunan Şerafettin Akalan'ı diş hekimi Alper Ö.'nün öldürdüğü ortaya çıktı.

Gündem 31 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Aydın Söke’de, Yenicami Mahallesi’nde oturan evli ve dört çocuk babası 40 yaşındaki Şerafettin Akalın 14 Aralık’ta akşam saatlerinde çarşıya gitmek üzere evinden çıktı ve ortadan kayboldu. Yakınları polise kayıp başvurusu yaptı.

Polis ve jandarma ekiplerinin bir ay süren araştırmalarına rağmen Akalın’ın izine rastlanamadı ama 14 Ocak günü saat 17.00 sıralarında Granta Mezarlığı yolundan geçen vatandaşlar yolun kenarındaki boş arazide bir çuval gördü. Kontrol ettiler; içinde bir erkek hareketsiz yatıyordu. Hemen jandarmaya haber verdiler.

Bir ay sonra çuvalda başsız ceset

Bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi ve çuvalın içindeki erkek cesedinin başının kesik olduğu görüldü. Kimliği araştırıldı ve ölen kişinin bir aydır aranan Şerafettin Akalın olduğu belirlendi. Jandarma hemen çevredeki mobese kameralarını inceleme aldı.

Titizlikle sürdürülen araştırmada cinayet şüphelilerinin özel bir klinikte çalışan diş hekimi Alper Ö., babası H.Ö. ve V.Ö. olduğu tespit edildi. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İzmir’in Torbalı ilçesinde bir, Aydın’ın Söke ilçesinde üç ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Adreslerde Alper Ö., babası H.Ö. ve akrabaları V.Ö. gözaltına alındı.

Alper Ö. sorgusunda Akalın’ı öldürdüğünü itiraf etti. Kendi arazisinde tartışırken Akalın’ın baltayla saldırdığını, yaşanan arbedede onu öldürdüğünü söyledi.
Adliyeye sevk edilen üç şüpheliden Alper Ö. tutuklandı, baba H.Ö. ile V.Ö. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Katlettiği annesinin kesik başını sokağa atmıştı: ‘Hatırlamıyorum’ dediKatlettiği annesinin kesik başını sokağa atmıştı: ‘Hatırlamıyorum’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.