Kırmızı bültenle aranan şüpheli İzmir’de yakalandı

Interpol tarafından 'Uluslararası organize suç örgütüne üye olma- kumar oynanması için yer ve imkan sağlama' ve 'yolsuzluk' suçlarından kırmızı bültenle aranan Kazakistan uyruklu O.O., İzmir'de yakalandı.

Gündem 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
INTERPOL DAIRE BASKANLIGI'NCA CESITLI SUCLARDAN ARANAN KAZAKISTAN UYRUKLU O.O., IZMIR'DE YAKALANDI. FOTO: KADIR OZEN / IZMIR, DHA)

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma yaptı. Interpol Daire Başkanlığı’nca, ‘Uluslararası organize suç örgütüne üye olma- kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ ve ‘yolsuzluk’ suçlarından kırmızı bültenle aranan Kazakistan uyruklu O.O.’nun İzmir’de olduğu tespit edildi.

Interpol daire başkanlığı’nca çeşitli suçlardan aranan Kazakistan uyruklu O.O., İzmir’de yakalandı.

Kazakistan’da uluslararası alanda birçok suça karıştığı ve kılık değiştirdiği tespit edilen şüphelinin bulunabileceği değerlendirilen iki ayrı adrese eş zamanlı dün operasyon düzenlendi. O.O., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken; sınır dışı işlemlerine devam edildiği kaydedildi.

Kırmızı bültenle yakalananlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve geldiği Haziran 2023’ten bu yana Türkiye’de kırmızı bülten ile aranan pek çok suçlu yakalandı. Yerlikaya göreve geldikten sonra yakalanan baronların isimleri şöyle: Muhuannad Aloqlah, Shaun Monaghan, Mohammed Zakir Mıah, Nenad Petrak, Duax Ngakuru, Hakan Ayık, Maximillian Rıvkın (Cem Cansu), Necmi Saki, Josef Konrad, Danıel Alexander Muller, Christijan Palic, Dritan Rexhepi Vve Sammy Ali.

12 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 42 kişi Türkiye’de yakalandı12 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 42 kişi Türkiye’de yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.