Hastanede sıra beklememek için kırtasiyede ‘doktor’ yazılı yaka kartı yaptırmış

Adana'da güvenlik görevlileri, yaka kartında “asistan doktor” yazan bir kişinin hareketlerinden şüphelendi. Durumu polise bildirdi. Genç kadının yaka kartını “Rahat gezebilmek” için yaptırmış.

Gündem 26 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi güvenlik görevlileri, yaka kartında asistan doktor yazan bir kişinin hareketlerinden şüphelendi. Durumu hemen polis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine giden polis, şüpheli kadının çelişkili ifadeler vermesi üzerine yaptığı incelemede yaka kartının “sahte” olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan 26 yaşındaki C.S. emniyette verdiği ifadesinde, “hastanede rahat gezebilmek için” bu kartı kırtasiyede hazırlattığını söyledi. Şüoheli C.S. şunları anlattı:

“Babam o hastanede vefat ettikten sonra ben de fizik tedavi görmek için o hastaneye gittim. Haftanın 3 günü hastanede tedavi görüyorum. Hastanede rahat gezebilmek için çarşıdaki bir kırtasiyede renkli fotokopi ile asistan doktor kimliği yaptırdım. Asansör ve kafeteryalar bölümünde bu kimliği takıyordum. Bu kimlik ile herhangi bir hastayı muayene etmedim, hasta odasına girmedim. Hasta muayene edilen yerlere girmedim. Bugün de bu kimlik boynuma takılı olarak hastanenin alışveriş merkezinde gezerken güvenlikler gelip beni polise teslim etti. Ben bu kimlik ile suç işlemedim, suçlamaları kabul etmiyorum.”

Adana’da güvenlik görevlileri, yaka kartında “asistan doktor” yazan bir kişiden şüphelendi ve kartın sahte olduğu anlaşıldı.

C.S. ifadesinin ardından mikrofon uzatan gazetecilere ise yaka kartını hastanedeki bir doktorun kendisine verdiğini söyledi. C.S., “Onu bize oradaki hoca verdi. Hoca mağduruyum. Haberlere öyle yaz. Benim bir suçum yok ki olayda. Kameralarda benim hangi nedenle orada bulunduğum belli” dedi.

Ameliyat yapan sahte doktorumuz da oldu!Ameliyat yapan sahte doktorumuz da oldu!Hastaneden açıklama

Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 24 Ocak’ta sahte doktor yaka kartıyla yakalanan kadınla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Güvenlik görevlilerinin hastanenin halka açık kısımlarında kendisini “asistan doktor” olarak tanıtan bir şüpheli görerek durumu polise bildirdiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hastanemiz yönetimince kişi hakkında personeli ve vatandaşı yanıltmaya, kurum ve hekimlik mesleğinin saygınlığına gölge düşürmeye, hastane içerisinde güvenliği ihlal etmeye teşebbüsten şikayetçi olunmuştur. Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir tanı ve tedavi alanında bu sıfatla bulunmadığı, süreçte yer almadığı teyit edilmiştir. Zira sağlık hizmeti sunumunda yetkisiz ve ehliyetsiz kişilerin engellenmesine hastane yönetimimizce azami özen gösterilmektedir. Şimdiye değin olduğu gibi vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın güvenliği konusundaki hassasiyet ve titizliğimiz yasaların belirlediği normlar çerçevesinde sürdürülmeye devam edilecektir.”

Sahte doktor Ayşe Özkiraz: Muayenelere katılmadım, 1 kez dikiş yaptımSahte doktor Ayşe Özkiraz: Muayenelere katılmadım, 1 kez dikiş yaptım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.