Kız arkadaşını kurtarmak için denize atladı, kendisi boğuldu

Sarıyer'de Kurban Bayramı’nda cankurtaran bulunmayan halk plajında denize giren Ayşe S. (19) boğulma tehlikesi geçirdi. Kız arkadaşını kurtarmak için denize giren Fırat Bilgin (19) ve arkadaşı birlikte hastaneye kaldırdı, Bilgin dört gün sonra hayatını kaybetti.

Gündem 6 Haziran 2026
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Olay, 29 Mayıs Cuma günü saat 15.26 sıralarında Kısırkaya Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ayşe S. denize girdikten bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirdi. İddiaya göre durumu fark eden Fırat Bilgin ise kız arkadaşını kurtarmak için denize girdi. Ancak Bilgin de boğulma tehlikesi atlattı.

Çevrede bulunan yurttaşlar tarafından sudan çıkarılan Ayşe S. ile Fırat Bilgin sağlık ekiplerine teslim edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan 2 genç ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Fırat Bilgin doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ayşe S.’nin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Olayla ilgili konuşan Ahmet Özkan “Boğulma oldu, daha önce 3 kişi boğuldu orada. Cankurtaranlar yetişemediği için orada boğuldular. Genelde ipi geçtikleri için çukurlar var. Çukurlarda girdap gibi şeyler oluyor. Maalesef arkadaşı orada kaybediyoruz. Arkadaşı açılınca maalesef o da peşinden gitti. Sürekli oluyor, açılıyorlar, dalga oluyor, dalgalı olduğu zaman yutuyor. Yani hortum gibi içinde dönüp gidiyor. Cankurtaran yoktu herhalde büyük bir ihtimalle. Arkadaş peşinden gidince öyle hayatını kaybetti” dedi.

Fırat Bilgin’in cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Cenaze Kasımpaşa Büyük Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kulaksız Mezarlığı’na defnedildi. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.