Kızılay Başkanı Kınık’a Meclis Başkanı Şentop ve Bakan Varank’tan istifa çağrısı: Görevde olmamalı

Tartışmaların odağında yer alan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a hem Meclis Başkanı Mustafa Şentop hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aynı akşam iki farklı programda istifa çağrısında bulundu. İki siyasetçi de Kınık'ın görevde olmasından rahatsızlıklarını dile getirdi.

Gündem 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası aldığı kararlarla büyük tepki topladı.

Aldığı kararlar ve yaptığı açıklamalarla büyük tepki toplayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a, iktidar cephesinden iki kritik eleştiri ve istifa çağrısı geldi.

Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Kızılay ve satmak kelimelerinin bir arada anılmaması gerektiğini savunarak, sunucunun “Kızılay’ın itibarına zarar veriyorsa Kınık orada durmamalı mı diyorsunuz” sorusuna, “Evet” yanıtını verdi.

Candaş Tolga Işık’ın programı Az Önce Konuştum’a katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da “Kızılay Başkanı’nın görevde olması kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar” açıklamasını yaptı.

Kınık’ın, Kızılay’ın Kahramanmaraş depreminden sonra AHBAP’a çadır satması tartışmalarına değinen Varank, “Kızılay dernek statüsünde. Derneklerle ilgili nasıl hususlar uygulanacağı mevzuatta belli. Kızılay Başkanı’nın görevden ayrılması gerekiyorsa buna kendisinin karar vermesi lazım” dedi.

Çağrılar etkili oldu, Kızılay'ın kan stokları yeniden artıyorÇağrılar etkili oldu, Kızılay’ın kan stokları yeniden artıyor

AK Partili Bülent Turan'dan Kızılay Başkanına: İşinize odaklansanız artık!AK Partili Bülent Turan’dan Kızılay Başkanına: İşinize odaklansanız artık!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.