Kızını istismar eden adamdan görüntüleri mahkemeye veren avukata suç duyurusu

Ankara'da fiziksel engeli nedeniyle aksayarak yürüyen kızı G.B.'ye dört yıl boyunca cinsel istismarda bulunan baba kendi eliyle kurduğu gizli kameradaki görüntüler mahkemeye sunulunca avukat hakkında suç duyurusu yaptı.

Gündem 29 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Fiziksel engeli nedeniyle aksayarak yürüyen 18 yaşındaki G.B. babası Satılmış B.’nin dört yıldır kendisine cinsel istismarda bulunduğunu 2022’de annesi ve eniştesine anlatmıştı. Gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan Satılmış B. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava dosyasında ayrıca kızını görüntülemek için banyoya yerleştirdiği gizli kameraya yansıyan kendi görüntüsü de delil olarak yer aldı.

Satılmış B. ilk celseye katılmadı. Mahkeme sanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Bu arada Satılmış B. kızının avukatı Özge İrem Aksu hakkında ‘mahkemedeki dosya bilgilerini sosyal medyaya sızdırdığı’ gerekçesiyle Ankara Barosu ve savcılığa şu şikayeti yaptı:

“Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan dava dosyasının 2023/343 esas belge ifade kanıt evraklarının internete, sosyal medya uygulamasına sızdırılması, Instagram hesaplarında paylaşım yapılması şahsıma yönelik hakaret, tehdit paylaşım adı altına mesajlar yazılmaktadır. Dava halen devam etmektedir, üzerime atılı bir iftira, bir komplo, bir tuzaktır. Kızımın vekili olan Özge İrem Aksu tarafından sosyal medyaya 16 farklı sitede adaletin olmadığını söyleyerekten mahkemenin bilgilerini internet ortamına atarak halkı kandırarak şahsıma hakaret ve tehdit ettirmiştir.”

‘Şikayet kötü niyetlidir’

Avukat Özge İrem Aksu ise Ankara Barosu’na yaptığı yazılı savunmada sanıkla ilgili haberlerdeki tehditlerin kendisiyle ilgisi olmadığını söyledi.

Aksu “Davanın en başından beri sanık baba tarafımı tehdit etmiştir. Sonrasında ise yargı mecralarını yanıltmak ve kendini aklama saiki ile bu şikayet yoluna başvurduğunu düşünmekteyim. İlgili şahıs hakkında tüm haklarımı saklı tuttuğumu beyan ederim. Sayın Baro, kızını istismar etmekle suçlanan ve hakkında iddianame düzenlenen babanın kızı ve eski eşinin avukatı olan tarafımı şikayet etmesi ise ne yazık ki haksız ve kötü niyetlidir” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.