Kızını istismar eden babanın avukatı: ‘Mağdurun rızası var, suç yok’

Bursa'da kızını istismar ettiği suçlamasıyla yargılanan Gökmen K.'nin avukatı, müvekkilini "Böyle bir olayın olduğu düşünülürse bile mağdurun 15 yaşından büyük ve rızasının olması dikkate alındığında suç oluşturmaz" diye savundu.

Gündem 22 Haziran 2024

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Nisan 2023’te devriye atan jandarmalar, kenara çekilmiş otomobilden şüphelenmeye başladılar. Gidip kontrol ettiklerinde ise kızı R.K.’yle oral yoldan ilişkiye giren 44 yaşındaki Gökmen K.’yi suçüstü yakaladılar.

Gökmen K. karşısında jandarmayı görünce paniğe kapıldı. Alelacele fermuarını kapatırken “Ben ne yaptım? Allah benim belamı versin komutanım. Bizi bırakın gidelim. Bir daha böyle bir şey yaşanmayacak” diyerek ağlamaya başladı.

Yaşananlardan sonra mağdur olarak pedagog eşliğinde ifadesi alınan 15 yaşındaki R.K., “Babam ‘Ben başka kadına gideceğim’ diyerek bana baskı yapıyordu. Ailemin dağılmasından korktuğum için onun oral yolla ilişki teklifini kabul ettim. Daha önceden beni otomobil ile boş tarlaya getiriyordu. Sonunda yakalandık” dedi.

Gökmen K., çıkarıldığı mahkemece tutuklansa da sonrasında yeni bir gelişme yaşandı.

Kız çocuğu savcılık soruşturmasında ifadesini “Daha önce verdiğim ifade doğru değil. Babam bana evde baskı yapıyordu. Dışarı çıkmamı istemiyordu. Yakalanınca böyle bir yalan söylemek zorunda kaldım” diye değiştirdi.

Adam bunun üzerine tahliye oldu.

Sanık avukatı: Mağdurun rızası olduğu için suç yok

Hakkında İnegöl 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Gökmen K.’nin yargılanmasına başlandı.

Gökmen K.’nin suçlamaları reddettiği duruşmada söz alan sanık avukatı Sedat Gülen’in sözleri tepki çekiciydi:

“O gün müvekkilim fermuarını çekerken görüldüğü için bu suçlama ile karşı karşıya kalmıştır. Kızı gerçeği daha sonra söyledi. Ayrıca böyle bir olayın olduğu düşünülürse, mağdurun 15 yaşından büyük ve rızasının olması dikkate alındığında suç oluşturmaz. Bu nedenle müvekkilimin beraatini talep ediyorum.”

Mahkeme kız çocuğunu korumaya aldı: ‘İfadesini baskıyla değiştirdi’

Gökmen K.’nin akrabalarının da tanık olarak dinlendiği duruşma sonrası mahkeme heyeti, babasının cinsel istismarına uğradığı söylenen  kız çocuğunun devlet korumasına alınmasını kararlaştırdı.

Kızın ifadesini baskı altında değiştirdiğini söyleyen mahkeme heyeti, sanığın tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilmesine hükmetti.

Üvey kızını ararken tecavüz görüntüleri ortaya çıkmıştı: Üvey baba tutuklandı, anne serbestÜvey kızını ararken tecavüz görüntüleri ortaya çıkmıştı: Üvey baba tutuklandı, anne serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.