Konya’da çobana tecavüz ettiler: Cezaları 14 yıl

Konya'da çobana tecavüz eden iki kişiye mahkeme 14'er yıl hapis cezası verdi. Saldırganlar çobana koyunları kaybettiği için tecavüz etmiş ve o anları da cep telefonu kamerasıyla çekmişti.

Gündem 28 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde İ.B. isimli çoban geçen yıl mayıs ayında İ.K. ve ortağı H.O.’nun sürüsünü otlatıyordu. Ancak bir keçiyle iki koyunu kaybetti. Sürü sahipleri çobandan kaybolan hayvanların parasını istedi ama olumsuz cevap aldı. Bunun üzerine iki ortak çobanı önce dövdüler, ardından da tecavüz ettiler. Üstelik farklı zamanlardaki cinsel saldırılarını cep telefonu kamerasıyla da kaydettiler. H.O. bir de çobana 12 Aralık 2023’e kadar yanında kalacağına, kalmaması durumunda 20 bin ila 50 bin lira arasında para ödeyeceğini belirten belge imzalattı.

Bir süre sonra telefonu bozulan İ.K. bunu tamir için bir arkadaşına verdi. Arkadaşı arızayı gidermeye çalışırken cinsel saldırı görüntülerini görünce o da arkadaşları Ö.K. ve M.G.’yi çağırdı, tecavüzcü iki sanığı da bu iki arkadaşına dövdürdü, sonra da ellerini bağlayıp tecavüzcüleri jandarmaya teslim ettiler, saldırganlar tutuklandı.

Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı İ.K. ve H.O. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede olay ayrıntılarıyla anlatılıp, şüphelilerin el konan cep telefonlarında yapılan incelemelerde cinsel saldırıların yer aldığı videolar ve başka çok sayıda mağdurun cinsel içerikli videosunun yer aldığı kaydedildi. Telefonda yapılan incelemede İ.K. ve H.O. arasında İ.B.’yi para karşılığında başka kişilerle cinsel ilişkiye zorlamayı düşündüklerine dair yazışmalar olduğu belirtildi.

İ.B. savcılıktaki ifadesinde anlattıkları iddianameye şöyle yansıdı:

“Kaybolan koyun ve keçinin parasını benden istediler. Veremeyeceğimi söylemem üzerine ikisi de bana cinsel saldırıda bulundu. Beni buna mecbur etmeye çalıştılar, cep telefonuyla kaydettiler. Karton kağıt üzerine sözleşme imzalattılar. Kur’an-ı Kerime el bastırarak ‘Ablamı ve annemi de size getireceğim’ diye yemin ettirdiler. Beni dövdüler ve şikayetçi olursam görüntüleri sosyal medyada yayınlayacaklarını söyleyerek şantaj yaptılar. Zaman zaman kadın kıyafeti de giydirerek cinsel saldırıda bulundular. O yüzden şikayetçi olamadım.”

İki saldırgan yaptıklarını inkar etmedi ama bunun İ.B.’nin rızasıyla olduğunu öne sürdüler. “Şeytana uyduklarını” da söylediler ama şantaj yaptıkları iddiasını reddettiler.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti bu iki sanığı ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12’şer yıl, ‘iftira’ suçundan 1’er yıl, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan ise 1 yıl 8’er ay hapis cezasını çarptırdı.

Mahkeme İ.K. ile H.O.’yu dövüp ellerini bağlayarak jandarmaya teslim eden ve aynı davada yargılanan M.O., Ö.K. ve M.G.’ye de ‘cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.