Köpeğe silah çeken adam suç makinesi çıktı: Önce serbest bırakıldı tepki gelince tutuklandı

İstanbul'da kaldırımda duran bir köpeğe silah çeken kişi suç makinesi çıktı. Görüntü sosyal medyada yayılınca gözaltına alındı. Önce serbest bırakıldı daha sonra ise tepki artınca tutuklandı.

Gündem 19 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

İki gün önce İstanbul Bahçelievler’de bir kişi, birdenbire kaldırımda oturan köpeğe doğru gitti ve silah çekti. Bir ayağı sakat olan köpek havlamaya başlayınca da vurmaya çalıştı. Neyse ki silahı tutukluk yaptı ve oradan uzaklaştı. Olay anında güvenlik kameralarına yakalanan kişinin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Tepkiler artınca polis M.Ş.’yi gözaltına aldı, bir adet ruhsatsız tabanca, 15 adet fişekle birlikte. Hatta hırsızlık, uyuşturucu kullanma başta olmak üzere dokuz ayrı suç kaydı da vardı. Ancak ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ancak kendisine hiçbir şey yapmayan bir köpeğe durduk yerde silah çeken bu kişinin serbest kalması da tepki çekti. Şüpheli tekrar gözaltına alındı ve ardından da tutuklandı.

Ankara’da yedi yavru köpek ölü bulundu

Diğer yandan dün Ankara Mamak’ta boş bir arazide yedi yavru köpek ölü olarak bulundu. Belediye olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Hükümet, ‘korumak için yaptık’ dese de sokak köpeklerinin toplanıp sahiplenilene kadar barınaklarda tutulmasını içeren yasa sonrası böyle ölüm olaylarının arttığı görülüyor.

Hükümet, Türkiye’de 4 milyon sokak köpeği olduğunu, buna karşın mevcut 322 barınaktaki toplam kapasitenin 105 bin olduğunu belirtiyor. Bu yasanın hayvanları öldürmeyip koruyacağına dair söylemlerin güvenilirliği, esas olarak bu istatistikle sorgulanıyor. Yasayı kendisine ‘görev edinen’ bazı kişilerin de sokak köpeklerine daha rahat hedef aldığı görülüyor.

Yurdun dört bir yanından hayvan katliamı haberleri: Gebze, Ümraniye, Avcılar, şimdi de KırklareliYurdun dört bir yanından hayvan katliamı haberleri: Gebze, Ümraniye, Avcılar, şimdi de Kırklareli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.