İddiaya göre Korhan Berzeg’in kaybolduğu gün köyden şüpheli bir araç geçti

Korhan Berzeg'in kaybolduğu gün evinin çevresinde şüpheli bir araç görüldüğü iddia edildi.

Gündem 8 Mayıs 2024
Korhan Berzeg 309 gündür kayıp.

Korhan Berzeg 84 yaşındaydı ve ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem Asya Direktörü olarak çalışmış, emekli olunca Türkiye’ye dönmüştü. İstanbul Büyükada’da eşi Angela Berzeg ile birlikte yaşayan Korhan Berzeg 2023 yılının mayıs ayında Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evine geldi.

17 Haziran’da telefonunu da yanına almadan doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg bir daha dönmedi. Eşi kayıp ihbarı yaptı ve o günden sonra kendisinden yakın tarihe kadar haber alınamadı. 29 Ağustos’ta, yani Korhan Berzeg kaybolduktan 74 gün sonra Tina Armutlu Mahallesi’ndeki eve geldi. Evde kimse yoktu, ama komşuları köpeği tanıdı ve jandarmaya haber verdi. Bu gelişme bir umut ışığı olsa da sonuç çıkmadı. Angela Berzeg Büyükada’dan Armutlu’ya gelip köpeği teslim aldı. Tina’nın geri dönmesinin ardından ekip sayısı arttırıldı, arama çalışmaları 120 kişiyle yeniden başlatıldı. Ekipler daha önce beş kez aranan 250 kilometrekarelik bölgeyi genişletti. 50 kişilik ekiple sürdürülen arama çalışmaları Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra 24 Ekim’de sonlandırıldı.

Ancak yaklaşık yirmi gün önce, 23 Nisan’da Armutlu’ya yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıkta mahalle sakinleri kemik ve kıyafet parçaları ile kimlik ve banka kartları buldu ve bunlar incelemeye alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan çalışmada kemik parçalarından alınan DNA’nın Nisa Berzeg’den alınan DNA ile eşleştiği öğrenildi.

42 plakalı araç detayı

Ölüm sebebine ilişkin çalışma sürerken Berzeg’in cinayete kurban gittiği kuşkusu giderilmiş değil. CNN Türk’ten Kaan Temeltaş ve iç güvenlik uzmanı Savaş Kurtbaba, Berzeg’in kaybolduğu gün köy yolundan şüpheli bir aracın geldiğini söyleyen bir ismi dinledi.

Yağışlı bir günde halı yüklü aracın köyde durduğunu anlatan ve bölgede yaşayan tanık şunları söyledi: ”O sabah bir arkadaşımızı ziyarete geldik. Saat 10:30 gibi Korhan Bey’in kayıp olduğunu söyledi. Biz ziyareti bitirirken arama çalışmaları başladı. Netleştiği saatler 13-14 arasıydı. 14-14.30 gibi arkadaşlarımız ile geçmiş olsun için Korhan Bey’in evine gittik. Jandarma arabası kapının önündeydi. Komutan bekliyordu.

Korhan Bey’in evinin bir alt sokağından, aşağıdan bir overlok aracı döndü. Üstünde iki halı vardı ve hava yağışlıydı. Döndükten sonra jandarma aracını görünce tedirgin oldu. Yağışlı bir havada halıların dışarıda olması dikkatimi çekti.

Camlar kapalıydı. Kapalı kasa bir araçtı. Arka tarafta cam yoktu. Araçta benim gördüğüm tek kişi vardı. Aracın plakası 42 ile başlıyordu. Ben dikkatli bir insanım. İçinde sadece sürücü vardı. Arkada başka tarafta biri var mıydı görmedim. Kapalıydı çünkü.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.