Koruma altındaki kadınlar ‘kodlama’ yöntemiyle oy kullanacak

Koruma altındaki kadınların nasıl oy kullanacağı merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu konudaki sorusuna YSK'dan yanıt geldi.

Gündem 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçimlere kısa bir süre kala oy kullanımına ilişkin kararlar da netleşiyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü de YSK Başkanlığı’na yazı gönderdi ve hakkında gizlilik kararı olmayan ve ikâmet adresinden farklı bir ildeki konukevinde kalan kadınlar, hakkında gizlilik kararı bulunan ve yerleşim yeri adresi olarak görünen ŞÖNİM’den farklı bir ildeki konukevinde kalan kadınlar ile konukevi dışında başka bir adreste kalan kadınların, bulundukları ilçelerde oy kullanmasının sağlanıp sağlanamayacağını sordu.

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre; YSK’dan bu soruya yanıt geldi. Buna göre; hakkında koruma kararı bulunan seçmen durumunu ilçe seçim kurulu başkanlığına bildirecek ve ilçe seçim kurulu uygun görürse sandık çevresine asılacak sandık seçmen listesinde adının ve soyadının ilk harflerine yer verilecek. Ayrıca adres bilgileri, anne ve baba adı, doğum tarihi ve doğum yeri bilgilerinin tamamı, T.C. kimlik numarasının ortasında yer alan beş karakter “*” işareti ile gizlenecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.