Krom madeninde göçük: İki madenci öldü, biri kayıp

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ndeki krom madeninde meydana gelen göçükte bir mühendis ile 2 işçi enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmalarında mühendis ve bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp işçi için çalışmalar devam ediyor.

Gündem 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Maden kazaları önlenemiyor.

Dün gece saat 23.00 sıralarında Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren bir krom madeninde göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman ve Mustafa Karahan göçük altında kaldı. Göçük altında kalmaktan kurtulan işçiler kendi imkanları arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlatılırken, 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi.

Maden mühendisi ile bir işçinin cansız bedeni göçükten çıkarıldı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin sürdürdüğü arama kurtarma çalışması sırasında mühendis Özer ile işçilerden Salman’ın cansız bedenine ulaşıldı. Cenazeler hastane morguna götürülürken, halen göçük altında bulunan Mustafa Karahan için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Afgan madenci böbrekleri için mi öldürüldü?Afgan madenci böbrekleri için mi öldürüldü?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.