Küçükçekmece’deki patlamada bir kişi öldü, beş yaralı var

Bir binanın giriş katındaki işyerinde dogalgaz kaynaklı olabileceği belirtilen patlama yaşandı. Ankara'da da gaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamada 1 kişi yaralandı.

Gündem 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Ankara ve İstanbul'da zemin katlardaki işyerlerinde patlama meydana geldi.

Atatürk Mahallesi Divan Sokakta bulunan dört katlı binanın bodrum katındaki dairede saat 15.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Büyük bir gürültüyle yaşanan ilk patlama sonrası dairede ara ara patlamalar devam etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri beş yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı, yaralılar daha sonra ambulanslarla çevre hastanelere götürüldü. İtfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülürken dairede bir kişinin hayatını kaybettiğini belirlendi. Patlamanın etkisi ile sokak sakinleri kısa süreli paniğe kapıldı, park halindeki bazı otomobillerde ve sokaktaki binalarda hasar oluştu.

Patlamanın nedeni araştırılıyor.

“İlk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı”

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Divan Sokak’ta meydana gelen ve ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğu tespit edilen patlama sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayda ikisi ağır olmak üzere toplam 5 vatandaşımız da yaralanmış olup olayla ilgili tahkikat devam etmektedir” dendi.

Patlama anı güvenlik Kameralarına yansıdı.

“Antibakteriyel tüp üretiliyor”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu. Çebi, iş yerinde antibakteriyel sprey üretildiğini belirtirken patlamaya da üretim yapılan tüplerin neden olmuş olabileceğini söyledi. Ekiplerin patlamanın nedeniyle ilgili incelemeleri sürüyor.

Patlama usulsüz gaz kullanımından kaynaklandı.

Ankara’da doğal gaz patlaması: 1 yaralı

Sincan İlçesi Atatürk Mahallesi Gönül Sokak’ta 3 katlı binanın bodrum katında iş yeri olarak kullanılan dairede, saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada, tadilat yapan 1 kişi yaralandı. Patlamanın etkisiyle çevredeki iş yerleri ve park halindeki araçlar hasar gördü. İtfaiyenin yaptığı ilk incelemede patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu belirlendi.

Usulsüz gaz kullanımı sebep oldu

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’den, patlamayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, patlamanın yaşandığı dairedeki aboneliğin Temmuz 2023’te feshedildiği, sayaç vanasının mühürlü ve vanasının kapalı konumda olduğunun tespit edildiği belirtilerek, “İçeri girildiğinde daire içinde tadilat yapıldığı ve inşaat molozlarının olduğu, ocak tesisat vanasının açık pozisyonda ve bağlantı hortumun kesik olduğu belirlenmiştir. Dairedeki patlamanın usulsüz gaz kullanımından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Şirketimizin kontrol ve onayı olmaksızın usulsüz ve yetkisiz biçimde doğal gaz kullanarak patlamaya sebebiyet veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu olay, şirketimiz onayı olmaksızın doğal gaz tesisatına müdahale edilmemesi gereğini bir kez daha ortaya koymuştur” denildi.

Doğal gaz patlamaları sonrası uzmanında uyarı: Bunlara dikkat!Doğal gaz patlamaları sonrası uzmanında uyarı: Bunlara dikkat!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.