İETT şoförü arızasına baktığı otobüsün altında kalıp öldü
Cihan Altın'ın hayatı, kullandığı otobüse binen bir kişinin "Sen kömürcü Orhan'ın oğlu değil misin" demesiyle kökünden değişti. Yolcusunun bu sözüyle gerçek babasının bir iş insanı olduğunu öğrenen Altın açtığı davayı kazandı.
Muğla’da inanılması güç bir olay yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak çalışan Cihan Altın’ın hayatı bir anda 180 derece değişti. Yanına gelen bir yolcunun “Sen Kömürcü Orhan’ın oğlu değil misin; şu bin lirayı al da babana ver. Ona aldığımız kömür nedeniyle borcumuz var” dedikten sonra otobüsten indi. Altın bir karışıklık olduğuna inanarak yolcuya “Beni biriyle karıştırdınız galiba” dese de yolcu parayı almamakta ısrar etti ve “Sen kömürcü Orhan’ın oğlusun. Babana selam söyle” dedi.
Bu olay üzerine Cihan Altın annesi Suzan Yıldırım’ın 1987’de adliyede çalışırken iş insanı Orhan Karaca ile bir ilişki yaşadığını ve kendisini dünyaya getirip eşi Yaşar Yıldırım’ın nüfusuna kaydettirdiğini öğrendi.
Öğrendiği gerçek üzerine Altın biyolojik babası iş insanı Orhan Karaca’ya babalık davası açtı. Altın altı yaşındayken ölen kütükteki babası Yaşar Yıldırım’ın da mezarı açıldı ve yapılan testte babasının o olmadığı anlaşıldı.
Ardından DNA testi yapılan Altın’ın biyolojik babasının gerçekten Orhan Karaca olduğu ortaya çıktı. DNA testinin ardından Orhan Karaca’nın nüfusuna kaydedilen Altın 15 taşınmaza ve 100 milyonluk servete ortak oldu. Babalığın benimsenmemesi nedeniyle açtığı 355 bin liralık tazminat davasını da kazandı.
Altın “31 yaşında tesadüfen bir yolcunun yanıma gelip ‘Babana selam söyle’ demesiyle gerçek babamı öğrendim. Mahkeme kararıyla kesinleşti. Ancak bana babalık yapmadı. Babasız büyüdüm. Benim de bir kızım var. Ona en iyi şekilde babalık yapmaya çalışıyorum. Kazandığım 355 bin lira tazminatı benim gibi babasız büyüyen çocuklar için Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacağım” dedi.
Avukatı Varol Turbay da “Bu davanın önemli hukuki tarafı şu; Yargıtay ve Bölge Adliye Mahkemesi yeni kararlarında artık babalık davasının sonucunun kesinleşmesini beklemeden manevi tazminat verilmesini içtihat altına alıyor. DNA testi varsa haksız fiil gerçekleşmiş ve tazminat şartları oluşmuştur. Türkiye’de manevi tazminat talebinin tamamının kabulüne karar verilen ikinci emsal dava oldu” dedi.