O şoför artık zengin: Otobüse binen yolcu hayatını değiştirdi

Cihan Altın'ın hayatı, kullandığı otobüse binen bir kişinin "Sen kömürcü Orhan'ın oğlu değil misin" demesiyle kökünden değişti. Yolcusunun bu sözüyle gerçek babasının bir iş insanı olduğunu öğrenen Altın açtığı davayı kazandı.

Gündem 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
  • 10Haber news
Fotoğraf: Cihan Altın

Muğla’da inanılması güç bir olay yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak çalışan Cihan Altın’ın hayatı bir anda 180 derece değişti. Yanına gelen bir yolcunun “Sen Kömürcü Orhan’ın oğlu değil misin; şu bin lirayı al da babana ver. Ona aldığımız kömür nedeniyle borcumuz var” dedikten sonra otobüsten indi. Altın bir karışıklık olduğuna inanarak yolcuya “Beni biriyle karıştırdınız galiba” dese de yolcu parayı almamakta ısrar etti ve “Sen kömürcü Orhan’ın oğlusun. Babana selam söyle” dedi.

Ardından DNA testi yapılan Altın’ın biyolojik babasının gerçekten Orhan Karaca olduğu ortaya çıktı. DNA testinin ardından Orhan Karaca’nın nüfusuna kaydedilen Altın 15 taşınmaza ve 100 milyonluk servete ortak oldu. Babalığın benimsenmemesi nedeniyle açtığı 355 bin liralık tazminat davasını da kazandı.

‘Çocuk esirgeme kurumuna bağışlayacağım’

Altın “31 yaşında tesadüfen bir yolcunun yanıma gelip ‘Babana selam söyle’ demesiyle gerçek babamı öğrendim. Mahkeme kararıyla kesinleşti. Ancak bana babalık yapmadı. Babasız büyüdüm. Benim de bir kızım var. Ona en iyi şekilde babalık yapmaya çalışıyorum. Kazandığım 355 bin lira tazminatı benim gibi babasız büyüyen çocuklar için Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacağım” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.