Babalık davası: Uğur Dündar DNA raporunu gösterdi, Duygu Nebioğlu tahrifat yapıldığını iddia etti

DNA testiyle Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu yeni bir iddiayla gündemde. Nebioğlu bir ablasının babasının ünlü bir gazeteci olduğunu söylemişti, bu kişinin de Uğur Dündar olduğu öne sürülmüştü.

Dündar baba olmadığını gösteren DNA testiyle cevap verdi ancak Duygu Nebioğlu raporla oynandığını öne sürüyor.

Gündem 16 Nisan 2024
Kolaj: Hürriyet

Ünlü tiyatro oyuncusu Metin Akpınar’ın 35 yıl önce evlilik dışı ilişkisinden kızlarının dünyaya geldiği ortaya çıkmıştı. DNA testiyle de Akpınar’ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu Sabah Gazetesi’ne konuşmuş ve “Annemin altı çocuğu var. İkisi Almanya’daki evliliğinden. Dört kardeşim de benimle aynı kaderi yaşadı. Evlilik dışı ilişkiden dört çocuğu var annemin. Bir ablamın da babası çok ünlü bir isim ve medya dünyasından. O da dava açtı, hukuk mücadelesi veriyor” demişti.

Günaydın gazetesi Duygu Nebioğlu’nun kardeşinin babalık davası açtığı ünlü gazetecinin Uğur Dündar olduğunu ve davanın Haziran’da görüleceğini duyurdu.

Uğur Dündar Twitter hesabından yaptığı açıklamada hakkında açılan davayı doğrulayarak Adli Tıp Kurumu’nun DNA incelemesi yaptığını ve babalık iddiasını reddettiğini söyledi. Dündar’ın açıklaması şöyle:

“Bugünkü bir gazetede hakkımda babalık davası açıldığı ve Haziran ayında karara bağlanacağı açıklanmış. Bugüne kadar mahkemenin aldığı gizlilik kararına titizlikle uyduk ve hep sustuk. Ama mademki karşı taraftan biri konuştu; kısaca net bir cevap vereyim: Mahkemenin her iki tarafı sevk ettiği ve SON SÖZÜ SÖYLEYECEK KURUM OLAN ADLİ TIP KURUMU DNA İNCELEMESİNİ BİTİRDİ VE BİYOLOJİK BABALIK İDDİASINI REDDETTİ. Benim ve Avukatım Murat Ergün için konu kapanmıştır… Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Duygu Nebioğlu ise Hürriyet’ten Burcu Purtul Uçar ve Cansu Topçu’ya yaptığı açıklamada DNA raporunun sonucunun değiştirildiğini öne sürdü. Nebioğlu, ablasının haziran ayında mahkemeden çıkacak karara itiraz etmeye hazırlandığını açıkladı:

“Ben Metin Akpınar’dan önce Uğur Dündar’ı öğrenmiştim. 2008’den beri bildiğim bir konu bu. Kimsenin itibarıyla oynamamaya çalıştık senelerce. Ablamın davası 2 yıldır sürüyor. Ablamı ifşa etmediğim gibi Uğur Dündar’ı da ben ifşa etmedim. Kendisinin açıklamasını gördüm ama ben babama nasıl benziyorsam, ablam da Uğur Dündar’a benziyor. Saçları turuncu, uzun boylu, manken gibi bir kadın. Şu an basın yasağı devam ettiği için sessiz kalmayı tercih ediyor. İtiraz dilekçesini hazırlıyoruz. Uğur Dündar, DNA raporunu yasal olmayan şekilde bir gazeteciye göndermiş, o gazeteci de bana gönderdi. Raporun sonucuyla oynandığını düşünüyoruz. Elbette bu konuyu kanıtlayacağız annem de ortaya çıkarsa. Kendisi annemle birlikteliğini de inkâr etmiş.”

Dilara G.’nin (solda) Uğur Dündar’a açtığı babalık davası iki yıldır sürüyor. Duygu Nebioğlu (sağda) Metin Akpınar’a karşı açtığı babalık davasını kazanmıştı. Sevgi Katkıcı (ortada) Akpınar’ın diğer kızı. Fotoğraf: Hürriyet

Öte yandan Duygu Nebioğlu annesi hakkında da açıklamalar yaptı. Nebioğlu “Annemi bulmak için Müge Anlı’dan yardım istiyorum. Ancak onun bulabileceğine inanıyorum. Gerekirse onun programına çıkarım. Müge Anlı’yı 15 yaşımdan beri takip ediyorum. Çok güveniyorum ona” dedi.

Müge Anlı ise annesini arayan Duygu Nebioğlu’nun bu yardım çağrısına kayıtsız kalmadı. Tuba Kalçık’ın paylaşımını kendi sosyal medya hesabından paylaşan Müge Anlı “herkese kapımız açık, her zaman bekleriz” dedi.

Metin Akpınar’ın kızından manidar paylaşım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.