Kurban Bayramı’nın acı bilançosu: 17 binden fazla kaza

Kurban Bayramı boyunca Türkiye'nin dört bir tarafından gelen trafik kazası haberlerinin acı bilançosunu Bakan Koca açıkladı. Buna göre bayram boyunca 17 binden fazla trafik kazası meydana geldi.

Gündem 3 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından şehirler arası yollarda trafik kilitlendi. Tatilini bulundukları şehirlerden çıkarak değerlendirmek isteyenler tatil bölgelerinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Bununla birlikte Türkiye’nin pek çok yerinden acı haberler de peş peşe geldi. İki gün önce bir aracın makas atıp başka bir araca çarpması ile çarptığı otomobilin şerit değiştirmesiyle minibüsün de karıştığı kaza Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Bu kazada 5 kişi yaşamını yitirirken 20 kişi de yaralanmıştı ve makas atan sürücü de yakalanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da acı tabloyu sosyal medya hesabından açıkladı. Buna göre Kurban Bayramı’nın ilk gününden itibaren 17 bin 774 trafik kazası meydana geldi. Koca paylaşımında şunları söyledi:

“Kurban Bayramı tatilinin ilk gününden itibaren 17 bin 774 kaza meydana geldi. Bir kısmı ölümle sonuçlanan kazaların dönüş yolunda da yaşanmaması için trafik kurallarına uyulmasını istirham ediyoruz. Olası bir sağlık hizmeti ihtiyacı için helikopter ve kara ambulanslarımızla, UMKE ekiplerimizle, nöbetçi sağlık çalışanlarımızla verdiğimiz sağlık hizmeti devam ediyor. Gideceğiniz yere sağlıkla varın” dedi.

'Makas attı 5 can aldı' başlığıyla izlediğiniz o kaza videosunda ölenlerin hikayesi‘Makas attı 5 can aldı’ başlığıyla izlediğiniz o kaza videosunda ölenlerin hikayesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.