Kuruyemiş dükkanının enkazından ayçiçek tarlasına

Kahramanmaraş'ta depremin yıktığı bir kuruyemiş dükkanında yeniden hayat yeşerdi. Toprakla buluşan çekirdekler şimdilerde neredeyse yeni bir ayçiçek tarlası yarattı.

Gündem 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Depremin yıktığı kuruyemiş dükkanının enkazından çok sayıda ayçiçek boy verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısı halen sıcak. Seçim gündeminde gözler Ankara’ya çevrilince enkaza dönen 10 il de sadece seçim propagandasında anılır oldu. Ama bu kentlerde de mevsim değişti ve kışın yapılan kıyafet yardımları artık ihtiyacı karşılamıyor. Depremzedeler ise normal hayatlarına devam etmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki bir görüntü ise umut veriyor. Depremde yıkılan bir kuruyemiş dükkanından geriye moloz yığınları kalmışken afetten tam 3 ay 26 gün sonra yeni bir yeşillik filizlendi. Deprem sırasında toprağa düşen çekirdeklerden yeni ayçiçek bitkileri büyüdü. Dükkanın enkazının kalktığı yerde boy veren çok sayıda ayçiçek bitkileri, depremzedeleri de mutlu etti.

İHA’nın haberine göre; depremzede Ömer Faruk Ceyhan, hayatında ilk defa böyle bir manzarayla karşılaştığını ve bunun unutulmayacak bir an olduğunu belirtti. “Depremi yaşadım, çok iyi biliyorum. Gerçekten şaşırtıcı ama depremin de bazı etkileri var tekrardan hayatı renklendirecek şekilde. Mesela buralar çok sıkışık bir kentleşmeye sahipti ama şu an açılmış durumda. Aynı zamanda gördüğünüz üzere bina yıkıldıktan sonra etrafından yeşillikler çıkmaya başladı. Hayatımda hiç böyle bir manzara ile karşılaşmadım, sonuçta ilk defa depremi yaşadım. Depremden sonra böyle bir şeyin olması hayata biraz umutla bakmaya yarıyor” dedi.

Deprem bölgesinde sağlık afetine doğru: İki numuneden birinde asbestDeprem bölgesinde sağlık afetine doğru: İki numuneden birinde asbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.