KYK değil ölüm parkuru! Bir asansör vakası daha

Son aylarda asansör kazaları, zehirlenmeler ve öğrenci intiharlarıyla gündemden düşmeyen KYK’larda yine skandal: Ankara’daki yurtta asansör, içinde öğrenciler varken 3'üncü kattan -1’inci kata düştü. İletişim Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

Gündem 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Üniversitelilerin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda skandallar art arda patlak veriyor.

Sadece 2 ay içerisinde KYK’larda yaşanan olayların sadece bazıları şöyleydi:

27 Ekim’de Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör faciası sonucu Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. 30 Ekim’de Çorum’da asansörde mahsur kalan öğrencileri görevliler kurtarmıştı. 31 Ekim’de Ordu’da öğrenciler 4’üncü katta duran asansörden kendilerini dışarı attıkları anda asansör zemine çakılmıştı.

5 Kasım’da Muş’taki KYK’da öğrenciler yine asansörde saatlerce mahsur kalmıştı.

Dün ise bu olaylar silsilesine bir yenisi eklendi. Ankara-Çubuk KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör 3. kattan -1. kata düştü. Öğrenciler büyük korku ve panik yaşadı.

Şans eseri yaralanan yok

İçinde öğrenciler varken 3. kattan -1. kata düşen asansörde can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı belirtildi. Düşen asansörün içinde panik yaşayan kız öğrencilerin korku dolu halleri ise telefon kameralarına yansıdı. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak bir asansör kazası yaşanmadığını söyledi.

“Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Ankara Çubuk’taki KYK yurdunun asansörü düştü” iddiası doğru değildir. Asansör, yaşanan elektrik dalgalanması sebebiyle kendisini referans kat olan -1’e güvenli bir şekilde çekmiş olup sonrasında zemin kata çıkarak yolcuları indirmiştir. Herhangi bir düşme ve kayma söz konusu olmayıp yaralanan öğrenci bulunmamaktadır. Yeşil etikete sahip olan asansörde yapılan incelemelerde hiçbir soruna rastlanılmamıştır.”

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim’de asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin soruşturmada asansör firması yetkililerinden M.B ve H.T. tutuklanmıştı.

Zeren’i öldüren KYK asansörüne bir tutuklama dahaZeren’i öldüren KYK asansörüne bir tutuklama daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.