KYK yurdunda yine asansör krizi: Öğrenciler ‘tehdit edildik’ dedi

Yozgat KYK Yurdu'nda öğrenciler sosyal medyadan asansörün düştüğü, yurt müdürünün gazetelere konuşmamaları için tehdit ettiğini ileri sürdü. Gençlik Spor İl Müdürü Parlak ise "düşmedi, kendini korumaya alınca kapısı açılmadı" açıklaması yaptı.

Gündem 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Aydın’daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim’de asansör düşmüş ve Zeren Ertaş ölmüştü. Olayın ardından ülkenin dört bir yanında protestolar yükseldi, yurtta kalan öğrenciler eylem yaptı. Öğrenciler halen sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor ve birçok yurtta asansörlerin bozuk olduğunu anlatıyor.

Yozgat KYK Yurdu’nda da 5 Aralık’ta içinde iki öğrencinin olduğu bir asansörün düştüğü  duyuruldu. Barınamıyoruz Hareketi sosyal medya hesabından videoları paylaşıp “İçinde olan iki arkadaşımızın durumu hakkında hala bilgi verilmiyor. Yurt yönetimi ihmal varsa ortaya çıkar diyor. Arkadaşlarımızın hayatı riske girdikten sonra mı ihmallerinizi konuşacağız?” dedi. Sosyal medyada paylaşım yapan öğrenciler ise “KYK il müdürü öğrencileri teskin edeceğine parmak saklayarak ‘Vermeyeceksin gazeteye’ diyerek öğrencileri tehdit etti” diye yazdı.

Gençlik Spor İl Müdürü Rasim Parlak konuyla ilgili olarak Çamlık Gazetesi’ne açıklama yaptı ve asansör bakımlarının 15 Kasım’da yapıldığını, herhangi bir düşme olayı yaşanmadığını söyledi. Elektrik dalgalanmasından dolayı asansörün kendini korumaya aldığını ve kapının açılmadığını ifade eden Parlak öğrencilerin sağlık kontrollerinin de yapıldığını belirtti.

Asansör faciasında bilirkişi raporu: Bakım firması asli kusurluAsansör faciasında bilirkişi raporu: Bakım firması asli kusurlu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.