KYK’da bir zehirlenme daha: 28 öğrenci zehirlendi, altısı hastaneye kaldırıldı

Kütahya'da KYK'ya bağlı Yesevi Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan 28 üniversite öğrencisine yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle sağlık ekiplerince müdahale edildi. Öğrencilerden altısı tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Gündem 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kredi Yurtlar Kurumu’nda skandallar sona ermiyor. Öğrenciler için hayatta kalma etabına dönen yurtlarda düşen asansörler ve zehirlenen öğrencilerle kendini gösteren ihmaller halkasına bir yenisi eklendi. Kütahya’daki Andız Mahallesi’nde Yesevi Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan çok sayıda öğrenci yedikleri tavuktan zehirlendi. Baş dönmesi, mide bulantısı ve ishal şikayetlerinin artması üzerine durum önce yurt görevlilerine ardından da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.

KYK asansöründe ölüm iddianamesi: Dört kişiye 22,5 yıla kadar hapis istendiKYK asansöründe ölüm iddianamesi: Dört kişiye 22,5 yıla kadar hapis istendi

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri 28 öğrenciye yurt içinde müdahalede bulundu. Öğrencilerden altısı Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yurtta yemeklerden örnek alındı, inceleme başlatıldı.

Yine KYK, yine asansör ve yine isyanYine KYK, yine asansör ve yine isyan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.