Levent İnanır’ın vasiyet itirazı büyüdü: Dava açacak

Kadir İnanır'ın 2022 yılında hazırladığı vasiyetnameyle tüm mirasını partneri oyuncu Jülide Kural'a bırakmasına itiraz eden yeğeni Levent İnanır hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

Gündem 25 Eylül 2026

Usta oyuncu Kadir İnanır’ın vasiyetnamesinde mirasını hayat arkadaşı Jülide Kural’a, onun yokluğunda da İHD, TİHV, Nesin Vakfı’na bırakmasına yeğeni Levent İnanır’dan bir kez daha itiraz geldi.

Geçen hafta okunması beklenen vasiyetnameyle ilgili oturum bazı yasal mirasçılara tebligat ulaşmaması nedeniyle 17 Aralık’a ertelenmişti. Ertelemenin ardından Levent İnanır dayısının bazı sorunları olduğunu ve yeğenlerine herhangi bir bırakmadığını öne sürerek hukuki yollara başvuracaklarını açıklamıştı.

Kadir İnanır’ın 2022 yılında Beyoğlu 48. Noteri’nde, doktor raporu ve iki tanık eşliğinde hazırlattığı vasiyetnamenin ayrıntıları ortaya çıkmıştı. Vasiyetnamede İnanır’ın üç otomobili, gayrimenkullerdeki tüm hak ve hisseleri, banka ve yatırım hesaplarındaki paraları ve faizleri, koleksiyonları, maddi ve manevi değeri bulunan eşyaları, sanat eserleri, alacak hakları ve telif haklarının tamamını Jülide Kural’a bıraktığı belirtilmişti.

İnanır’ın ayrıca hayatının belgesel yapılmasına ve adına dernek, vakıf, park ya da sanat merkezi kurulmasına ilişkin her türlü girişim için izin ve telif haklarını da Kural’a bıraktığı öğrenildi. İnanır’ın vasiyetinde mirasçılarından da vasiyetine uymalarını istediği belirtildi.

Kadir İnanır’ın 28 yasal mirasçısı bulunduğu ileri sürülürken oyuncunun yeğeni Levent İnanır vasiyetnameye ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Show Haber’e konuşan Levent İnanır dayısının vasiyeti bilinçli bir şekilde imzalamadığını öne sürdü.

Vasiyetin hazırlanma sürecinde iki tanığın bulunmasına ve vasiyetnamenin hazırlanış biçimine dikkat çeken İnanır şöyle konuştu:

“Kadir Dayım’ın hiçbir birikimi oldubittiye gelemez. Niye nikâh yapmadan her şeyini bırakıyor? Soru işareti değil mi bu? Hakim hanımın açıklamasına bile müsaade etmeden onlar açıkladılar. Vasiyetini bilinçli imzaladığını düşünmüyorum.”

Vasiyetnamede yer alan iki tanıktan birinin avukat, diğerinin ise Kadir İnanır’ın eski şoförü olduğunu belirten Levent İnanır, bu kişilerle de görüşüleceğini söyledi. İnanır, dayısının önceki vasiyetiyle son vasiyeti arasındaki değişikliğe ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

“Biraz mantıklı düşünen bir insan, 2015’te yaptığı vasiyeti 2022’de iptal edip aynı saatte yeni bir vasiyet yazarak her şeyini bırakmaz.”

Levent İnanır, Kadir İnanır’ın 2015 yılında hazırladığı vasiyetnamede Jülide Kural’a bir ev bıraktığını, 2022’de ise bu evin verilmesinden vazgeçtiğini ancak aynı vasiyetnamede tüm mal varlığını Kural’a bıraktığını iddia etti.

Levent İnanır, dayısının en büyük arzularından birinin memleketi Fatsa’da bir okul yaptırmak olduğunu söyledi.  Kadir İnanır’la geçen yıl okul ve arsa konusunda konuştuklarını belirterek vasiyetnameye ilişkin “Geçen sene Kadir Dayım’la bu arsa mevzusunu, okul konularını konuşurken meğer 2022’de hazırlanan vasiyette her şeyi bırakmış. Yani burada şaibe yok mu?” sorusunu yöneltti.

Jülide Kural ile Kadir İnanır arasında oyuncunun hastanede tedavi gördüğü dönemde tartışmalar yaşandığını da öne süren Levent İnanır, Kural’ın dayısına yönelik davranışlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Hastane çalışanları da gördü, Jülide Hanım dayımı incitmiştir. Evde yaşananları da ayrıca anlattılar bana. Emeği vardır elbet ama çok da yorgunluk vermiştir. Hukuk yoluna girmeden olur mu? Bu ailenin haklarını sonuna kadar talep edeceğiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.