LGS’de tam puan alan depremzede Ahmet, İstanbul Erkek’li oldu

Adıyaman’da depremzede bir okulun depremzede öğrencisi Ahmet Yiğit, iki il gezip, konteyner ve çadırda kalıp LGS’de tam puan almıştı. Ahmet Yiğit, İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleşti. Ahmet, çok istediği liseye yerleştiği için heyecanlı, hâlâ çadır kentleri gördüğü için ise üzgün olduğunu söyledi.

Gündem 26 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını önceki gün açıkladı. 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95’i tercihlerine yerleşti. Depremzede öğrenciler için açılan kontenjanlara başvuranların tümünün yerleştirmesi yapıldı.

Size daha önce hikayesini anlattığımız depremzede Ahmet Yiğit Polat, İstanbul’un Numune-i Terakkisi, İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleşti. İstanbul Erkek Lisesi, Türkiye’ye üç başbakan çıkarmış asırlık bir okul. Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz ve Ahmet Davutoğlu. İstanbul Erkek aynı zamanda Münir Özkul, Erol Evgin, Sadri Alışık gibi usta oyuncuların da gençlik yıllarında imzası olan bir okul.

Ahmet Yiğit, depremzede bir okulun depremzede öğrencisi olarak girdiği LGS’de tüm soruları doğru yanıtlamıştı.

Depremzede Ahmet Yiğit, iki il gezdi, çadırda ve konteynerde kaldı ama yılmadı, LGS'de tam puan aldıDepremzede Ahmet Yiğit, iki il gezdi, çadırda ve konteynerde kaldı ama yılmadı, LGS’de tam puan aldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Ahmet Yiğit’in Adıyaman’daki okulu ve evleri az hasarlı olarak sınıflandırıldı. Bu yüzden depremden sonraki 10 gün boyunca hiç ders çalışamadı. Sonra Mersin’de bir hayırsever kira istemeden evini Ahmet Yiğit’e açtı, çalışmaya orda devam etti. Orada bir süre kaldıktan sonra Şanlıurfa’ya babaannesinin yanına gitti. Okullar açılınca Adıyaman’a geri döndü.

Adıyaman’da ailesiyle önce çadır kente yerleştiler. Bir süre burada kaldıktan sonra da konteynere geçtiler.

Depremzede Ahmet Yiğit, iki il gezdi, çadırda ve konteynerde kaldı ama yılmadı, LGS’de tam puan aldı.

Ahmet Yiğit, dün açıklanan yerleştirme sonuçlarıyla emeğinin karşılığını aldı ve çok istediği, ilk tercihi İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleşti.

İstanbul’a yeni okulunu görmek için ailesiyle birlikte gelen Ahmet Yiğit, “Okulu gittim, gördüm. Tarihi bir havası var. Sanki anıt müze gibi. Eğitiminin çok güzel olduğunu zaten biliyordum” dedi.

Adıyaman’daki az hasarlı evlerinin onarıldığını ve evlerinde kaldıklarını anlatan Ahmet Yiğit, “Artık biraz daha toparladık. Biz evimizde oturuyoruz ama hâlâ konteyner kentler kurmaya çalışıyorlar. Burada çadırları kaldırıyorlar. İnsanların bu kadar zamandır bu halde olması beni üzüyor” diye konuştu.

Okula başlayacağı günü iple çektiğini belirten Ahmet Yiğit, “Heyecanlayım. Türkiye’nin her yerinden oraya gelen öğrenciler var. Onlarla tanışacağım. Orada eğitim alacağım için mutluyum” dedi.

Depremzede öğrenci LGS'de şok yaşadı: Suçu yoktu, sınavı geçersiz sayıldıDepremzede öğrenci LGS’de şok yaşadı: Suçu yoktu, sınavı geçersiz sayıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.