Karadeniz hırçınlaştı: Dalgalar iki liseliyi yuttu, askerler son anda kurtuldu

Trabzon'da fırtınalı denizin fotoğrafını çekmeye çalışırken dalgalara kapılanların 16 yaşında fen lisesi öğrencisi iki genç olduğu öğrenildi. Aramalar bugün devam ettirilmek üzere durduruldu. Dün de hırçınlaşan Karadeniz yüzünden can pazarı yaşandı.

Çevre 28 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yurdun birçok ilinde iki gündür etkili olan fırtına ve sağanak yağış bazıları için geride endişeli bir bekleyiş bıraktı.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde limanda dev dalgalara karşı cep telefonu kamerasıyla fotoğraf çekmeye çalıştıkları sırada dalgalara kapılıp denizde kaybolan iki çocuğun kimliği belli oldu: Beşikdüzü Fen Lisesi öğrencileri Uğurcan Korkmaz (16) ve Emir Berke Aşık (16).

Valilik de doğruladı

Havanın kararmasıyla sonuç alınamayan arama kurtarma çalışmalarına yarın devam edileceği belirtildi.

Trabzon Valiliği de olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İlimiz Beşikdüzü ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sahilinde mendirekte gezinti yapmakta olan iki kişi yükselen dalganın etkisiyle denize düşerek kaybolmuştur. Olayın haber alındığı ilk andan itibaren Trabzon AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi, 112, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü birimlerinden oluşan ekipler marifetiyle arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır. Kaybolan iki vatandaşımızın kimlik belirleme çalışması sürmektedir. Olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatılmış olup arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Konu ile ilgili yaşanacak gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Askerler sürüklenen konteynırlardan son anda kurtarıldı

Öte yandan; Trabzon’da dün de fırtına ve sağanak yüzünden facianın eşiğinden son anda dönüldü. Akşam saatlerinde, Sürmene ilçesi Yeniay Mahallesi Yeniçam Tersanesi’nde bir süre önce hizmete giren Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın 9’uncu Deniz Üssü’ne ait rıhtımda meydana geldi. Bölgede 2 gündür etkili olan fırtına nedeniyle denizde oluşan dev dalgalar, rıhtımı aşıp, askerlerin konakladığı konteynere ulaştı.

Dalgaların denize sürüklediği konteynerdeki 6 asker, suya düştü. Çevredeki diğer askeri personel, botla ulaştıkları 6 askeri kurtardı. Kurtarılan askerler, güvenli bölgeye alınırken, denizde kayalara çarpması sonucu 2 askerin ayağı kırıldı. Askeri bölgedeki 2 köpek de son anda balıkçılar tarafından dalgalardan sağ olarak kurtarıldı.

Yaralı 2 asker, ihbarla bölgeye gelen ambulanslarla, ilçedeki hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan 2 asker ile diğer 4 personelin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Sürmene Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, bölgeye gelip incelemelerde bulundu.

Bu arada kuvvetli fırtınanın sürdüğü aynı bölgede, dalgalar nedeniyle kıyıdaki askeri personele ait park halindeki özel hafif ticari araç da denize sürüklendi. Aracın denizden çıkarılması için bölgeye sevk edilen ekipler tarafından çalışma başlatıldı.

Fırtınanın getirdikleri… Bodrum kıyılarında göçmen cesetleriFırtınanın getirdikleri… Bodrum kıyılarında göçmen cesetleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.